Grootste supportersvlag van België krijgt een nieuw leven in tuin in Sint-Kruis

Pieter Loosveldt: "Het was niet evident om de vlag van zo'n 100 kg over mijn haag te krijgen." © MM
Redactie KW

Na vier jaar stof vergaren op de zolder van café De Vetten Os, krijgt de grootste supportersvlag van België een nieuwe functie. Pieter Loosveldt plooide de vlag van 600 m² helemaal open en gebruikt het als tuindecoratie.

Over smaak valt niet te discussiëren. Dat wordt nogmaals duidelijk bij het binnenrijden van Ter Lo in Sint-Kruis. De kleine zijstraat van de Vossensteert is sinds deze week een absolute trekpleister rijker.

Het volledige vooraanzicht van een woning is er ingepalmd door een imposante supportersvlag van de Rode Duivels. Een geslaagde metamorfose of niet? De meningen zijn verdeeld. Als een van de drijvende krachten achter ‘De Brugse Duivels’, de enige officiële supportersclub van de Rode Duivels in Brugge, is Pieter Loosveldt, de bewoner van het huis, al langer ondergedompeld in de wereld van het voetbal.

Grootste supportersvlag van België

Met de vlag van 600 vierkante meter over zijn voortuin, valt dat laatste best letterlijk te nemen. Aan die eyecatcher hangt ook een heuse geschiedenis. Vier jaar geleden pakten de Brugse Duivels er nog mee uit op ‘t Zand als ‘de grootste supportersvlag van België’.

“Aanvankelijk waren we van plan om er mee op tour te gaan. Maar uiteindelijk bleek dat niet zo handig als gedacht. Je moet weten dat die vlak bijna 100 kilogram weegt. De voorbije jaren lag ze stof te vergaren op de zolder van ons café (De Vetten Os in Brugge, red.). Het is leuk dat het nu een nieuw leven krijgt. Al was het niet evident om dat zwaargewicht over mijn haag te krijgen”, zegt Pieter. Zo krijgt de vlag van 600 m² toch nog een nieuw leven. (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.