Grootste pony-evenement van België op de Madonna

Op zondag 29 september vindt het LRV-kampioenschap van België voor pony’s plaats. De Zonnedravers uit Zonnebeke organiseren dit event op de terreinen van de familie Claerhout-Delrue in de Pottestraat op de Madonna. Er worden maar liefst 750 pony’s en 5.000 toeschouwers verwacht.

We zien de organisatoren en bestuursleden van de LRV en van de organiserende Zonnedravers met in hun midden burgemeester Lieven Vanbelleghem en de schepenen Marleen Soete, Dominique Cool en Peter Vantomme. (foto RB)

Tijdens de persvoorstelling probeerde moderator Martin Vanhevel iedereen bij het gebeuren te betrekken onder de vorm van een quiz. Alle aanwezigen konden onverwacht een vraag op hun bord krijgen. Het kampioenschap wordt op zondag 29 september georganiseerd door de Zonnebeekse club De Zonnedravers, dat in 1978 de eerste paarden in clubverband zadelde. Die club telt momenteel 36 leden en beschikt over 23 jonge ruitertjes. 25 jaar geleden pakten ze ook al eens uit met een nationaal LRV-evenement. “Op vandaag is alles veel moderner, toen kondigden we ons tornooi aan met verf en borstel op beschilderde houten panelen, op vandaag zijn het mooie bedrukte doeken en borden”, vertelt voorzitter Geert Wyseur uit Menen.

Het bestuur van de ponyclub bestaat verder uit commandant Griet Pynoo (Menen), secretaris Cindy Delrue (Langemark), penningmeester Jo Lernout (Zonnebeke), Jurgen Degraeve (Mesen) en Tine Van Baeten (Zonnebeke).

Gezinsdag

Het nationaal ponytornooi op 29 september wordt het grootste pony-evenement van België en een soort gezinsdag voor elke ponyliefhebber. Men verwacht een 750-tal pony’s en 5.000 bezoekers. Het kampioenschap loopt over drie elementen: jumping, individuele dressuur en groepsdressuur. Voor de winnaars zijn er bekers en medailles voorzien en elke deelnemer krijgt een aandenken. De toegangsprijs bedraagt 5 euro, inclusief parking. Kinderen mogen gratis binnen. Leerlingen van de plaatselijke scholen krijgen via school een tekening mee om in te kleuren. Als ze die binnen brengen, maken ze kans op een leuke prijs. (RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.