Grootste muziekhandel aan de kust sluit definitief de deuren

Slecht nieuws voor de muzikanten en muziekliefhebbers in de regio: Rudy’s Music Shop, de grootste muziekhandel aan de kust, sluit nu toch definitief de deuren. Een overnemer moest op het laatste nippertje noodgedwongen afhaken. “De zaak had nochtans enorm veel potentieel.”

© DVL
© DVL

Eind deze maand trekken broer en zus Martine en Guy Van Eeckhaute de deur van een belangrijke stukje onvervalste muziekgeschiedenis voor de laatste keer achter zich dicht. Rudy’s Music Shop was meer dan veertig jaar lang the place to be voor muzikanten jong en oud, maar daar komt nu een einde aan. Martine en Guy besloten enkele maanden geleden om het wat kalmer aan te doen en de zaak over te laten, maar dat liep op de valreep op een sisser uit.

“Zo jammer”, zuchten broer en zus. “Twee dagen voor Kerstmis, toen we dachten dat alles in kannen en kruiken was, moest de kandidaat-overnemer noodgedwongen afhaken. Het nieuws kwam als een donderslag bij heldere hemel, want we hadden dat echt niet zien aankomen. De mensen in kwestie, zelf gepassioneerde muzikanten, waren extra gemotiveerd om Rudy’s Music Shop voort te zetten. Wij hadden ons laten begeleiden door een professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in overnames. Alles leek in orde, tot bleek dat de bank in laatste instantie geen lening wou verstrekken. We hoorden toen ook dat zoiets in deze coronatijden schering en inslag is. Als je zelf niet alles kan betalen, gaat het feest niet door”, zeggen Martine en Guy.

Potentieel

De zaak beschikt nochtans, zelfs in deze coronatijden, over heel wat troeven. “Bij ons ging het net als bij de bakker. Onze klanten kwamen regelmatig over de vloer voor allerlei zaken: niet in het minst voor herstellingen, nieuwe besnaring, onderhoud, noem maar op. Je kon evenmin naast ons uitgebreid aanbod aan instrumenten kijken. We hebben in de loop van vorig jaar zelfs veel oude klanten teruggezien, sommigen zelfs na dertig jaar. Velen haalden tijdens de lockdowns hun oude instrumenten weer boven. Jongeren ontdekten, onder meer dankzij televisieprogramma’s, hoe leuk het is om een instrument te bespelen. Er was potentieel genoeg dus, maar het mocht allemaal niet baten.”

Rudy’s Music Shop sluit definitief op 31 januari. Wie nog wil genieten van kortingen tot zeventig procent op alles, zal zich moeten haasten. Guy blijft wel lesgeven en herstellingen uitvoeren in de Hoogwegel in Gistel. In de loop van de maand komt zijn website online: www.demuziekboetiek.be .

(DVL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.