Grootste lapjesboom zaterdagnamiddag neergepoot in Rollegem

De boom is acht meter hoog.
Redactie KW

De Warmste Boom kreeg zaterdag zijn plaats op het grasplein voor het buurthuis in Rollegem. Er was een hoogtewerker nodig om de verschillende delen van de acht meter hoge boom op elkaar te plaatsen.

De belangstelling was groot voor het gebeuren. Verschillende mensen van Rollegem en daarbuiten kwamen naar het centrum van het dorp afgezakt om het mee te maken. Aanvankelijk was het de bedoeling om een boom van zes meter te maken, daarvoor waren 3.500 gehaakte vierkanten van 20 op 20 cm nodig.

Wereldrecord

Uiteindelijk werd het er één van acht meter hoog. Doordat veel mensen tijdens de coronacrisis thuis waren, werd er veel meer gehaakt dan voorzien. Uiteindelijk werden er zo’n 12.000 lapjes binnengebracht. “Onze acht meter hoge boom is een wereldrecord, maar dat lieten we uiteindelijk niet homologeren, omwille van de hoge kostprijs hiervoor”, stelt initiatiefneemster Dominique Vandecasteele.

De boom werd volledig met sponsoring en dankzij veel vrijwilligers gerealiseerd. Geert Bultynck zorgde met Guldensporencollege Engineering voor de frame en André Denys maakte een ster in glas. Werner Debels, de man van Dominique en Brigitte Demeulenaere zorgden voor veel technische ondersteuning. Dominique riep hen uit tot peter en meter van de boom. Stad Kortrijk brengt later op de maand nog verlichting aan in de boom.

Verkoop artikelen met lapjes

Van de gehaakte lapjes die over waren, werden kleine boompjes, dekentjes en sjaals gemaakt. Deze zullen verkocht worden t.v.v. Engelenhoeve 2.0 – Wouters Huis en de vzw De Stilte Omarmd, voor de realisatie van een inloophuis. “Deze twee initiatieven hebben iets met Rollegem te maken”, aldus Dominique.

Wie artikelen met gehaakte lapjes wil aankopen voor het goede doel, belt Dominique op 0486 82 05 51 of 056 21 95 81. “Door de maatregelen i.v.m. corona kunnen we momenteel niet op marktjes staan met onze artikelen”, zucht Dominique.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier