Grootste fietsbeurs van het land Velofollies stelt jubileumeditie uit naar 2022

Een beeld uit de editie van drie jaar geleden, toen Fabian Cancellara present tekende. © Bart Vandenbroucke
Redactie KW

De jaarlijkse fietsbeurs Velofollies in Kortrijk stelt haar jubileumeditie uit naar januari 2022. Dat meldt de organisatie vandaag. Omwille van de coronamaatregelen is het volgens de organisatie niet mogelijk om een volwaardige editie te organiseren.

De grootste fietsbeurs van het land Velofollies, die jaarlijks doorgaat in Kortrijk Xpo, was dit jaar aan de vijftiende editie toe. Omwille van het coronavirus beslisten de organisatoren om de jubileumeditie uit te stellen naar 2022. De beurs zou normaal in januari 2021 plaatsvinden, maar volgens de organisatoren is het in de huidige situatie niet mogelijk om een volwaardige editie te organiseren.

“Met spijt in ons hart kondigen we aan dat de 15de jubileumeditie van de fietsbeurs Velofollies zal uitgesteld worden naar 14, 15 en 16 januari 2022. Met de timings die op vandaag in het vooruitzicht worden gesteld, wordt het als niet realistisch ingeschat dat tegen half januari de beperkingen al zover teruggedrongen zullen zijn dat een volwaardige editie van Velofollies mogelijk is”, schrijft de organisatie.

Tijdens de vorige editie lokte de beurs meer dan 40.000 bezoekers naar Kortrijk Xpo. Bezoekers konden er toen zowat 350 standen bezoeken, interviews volgen met bekende wielrenners en verschillende fietsen uitproberen op het testparcours.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier