Volgens Thomas Detavernier, woordvoerder van Politiezone Vlas, ging het hier om geplande controleacties waarbij tal van diensten van de federale overheid betrokken waren. "Het gaat om gecoördineerde controleacties in tientallen zaken," aldus de woordvoerder. "De eerste controles vonden donderdag plaats, en vandaag zijn er nog verschillende gepland. In totaal mogen 40 zaken de controleploegen verwachten."

"Dergelijke controles vinden periodiek plaats," zegt Detavernier. "Enkele maanden geleden zijn er al geweest en er zullen er nog volgen. Zulke acties zijn nodig en nuttig. Ze hebben ook een preventief karakter. Opdat zij die voedsel serveren eraan herinnerd worden dat dit enkel kan wanneer de regels gerespecteerd worden." Er waren onder meer controles op hygiëne, alcoholverkoop, brandveiligheid en administratie.

"De acties verlopen in samenwerking met meerdere politiediensten," aldus nog de woordvoerder van PZ Vlas, en federale diensten als het RSZ, de FOD Volksgezondheid, de FOD Economie, de FOD Werkgelegenheid en andere. Zij controleren of de zaken aan alle administratieve regels en verplichtingen voldoen." De acties werden vooraf niet aangekondigd en Detavernier kan niet zeggen of er resultaten van de controles zullen worden vrijgegeven. "De ondernemingen hebben recht op hun privacy," stelt hij. Al maakt hij meteen ook duidelijk dat eventuele overtreders er uiteraard voor zullen moeten zorgen dat problemen of inbreuken zullen moeten worden geregulariseerd.

Volgens Thomas Detavernier, woordvoerder van Politiezone Vlas, ging het hier om geplande controleacties waarbij tal van diensten van de federale overheid betrokken waren. "Het gaat om gecoördineerde controleacties in tientallen zaken," aldus de woordvoerder. "De eerste controles vonden donderdag plaats, en vandaag zijn er nog verschillende gepland. In totaal mogen 40 zaken de controleploegen verwachten.""Dergelijke controles vinden periodiek plaats," zegt Detavernier. "Enkele maanden geleden zijn er al geweest en er zullen er nog volgen. Zulke acties zijn nodig en nuttig. Ze hebben ook een preventief karakter. Opdat zij die voedsel serveren eraan herinnerd worden dat dit enkel kan wanneer de regels gerespecteerd worden." Er waren onder meer controles op hygiëne, alcoholverkoop, brandveiligheid en administratie. "De acties verlopen in samenwerking met meerdere politiediensten," aldus nog de woordvoerder van PZ Vlas, en federale diensten als het RSZ, de FOD Volksgezondheid, de FOD Economie, de FOD Werkgelegenheid en andere. Zij controleren of de zaken aan alle administratieve regels en verplichtingen voldoen." De acties werden vooraf niet aangekondigd en Detavernier kan niet zeggen of er resultaten van de controles zullen worden vrijgegeven. "De ondernemingen hebben recht op hun privacy," stelt hij. Al maakt hij meteen ook duidelijk dat eventuele overtreders er uiteraard voor zullen moeten zorgen dat problemen of inbreuken zullen moeten worden geregulariseerd.