Groot verdriet na plots overlijden van Mathieu (19)

Mathieu Viaene kwam dinsdagavond om het leven. © Facebook
Redactie KW

Lendelede is in diepe rouw na het plotse overlijden van de amper 19-jarige Mathieu Viaene, die dinsdagavond het leven liet. De school waar Mathieu lessen volgde, voorziet begeleiding voor zijn medeleerlingen.

Mathieu Viaene overleed dinsdagavond onverwacht. Zijn familie, vrienden en kennissen zijn troosteloos. Op het Facebookprofiel van de 19-jarige uit Lendelede regent het reacties. “Woorden schieten te kort voor wat ik en vele anderen nu voelen”, schreef iemand. “Waarom? Een vraag die voor altijd onbeantwoord zal blijven.” Maar ook: “Bedankt voor alle mooie momenten die ik met je heb mogen beleven.”

Er heerst vooral veel ongeloof. Veel mensen herinneren zich Mathieu als iemand die anderen aan het lachen kreeg.

Mathieu was de zoon van Rik Viaene en Grietje Dewitte uit Lendelede. Rik is bestuurslid bij voetbalclub FC Lendelede. Mathieu werd geboren in Kortrijk op 18 december 2000 en had een broer Maxime. Mathieu volgde momenteel deeltijds onderwijs in het CLW, Campus Athena waar hij in zijn finaliteitsjaar lassen zat.

Begeleiding voor leerlingen

Ook in de school is de verslagenheid groot. “De directie van het Centrum Lerend Werken, Campus Athena, in de Pastoor De Beirstraat, zette al de nodige stappen om de leerlingen en leerkrachten, na het vernemen van de dood van Mathieu Viaene, sereen te begeleiden”, zegt algemeen directeur Diter Den Baes van de Scholengroep Mandel Leie. “Ook met externe hulp. Om op die manier het verlies van hun medeleerling te verwerken.”

De uitvaartdienst van Mathieu Viaene heeft plaats in familiekring in de aula De Levensboom van Rouwcentrum Depoorter in de Burg. Vandenbogaerdelaan in Izegem. Op latere datum zal er een herdenking gehouden worden. (IB)


Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de websitewww.zelfmoord1813.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.