Groot protest op het evenemententerrein in Avelgem

© (Foto GF)
Redactie KW

Het recent uitgebreide speelplein op het evenemententerrein in Avelgem werd de voorbije weken geteisterd door overlast en zwerfvuil. Voor Avelgemse kinderen en ouders is de maat vol. Vrijdag kwamen de leerlingen uit de derde kleuterklas van SJB Avelgem luidkeels protesteren. Ze eisen een veilige en nette speelplek waar ze naar hartenlust zorgeloos kunnen ravotten. “Afval is niet fijn, spelen moet veilig zijn!”, klonk het.

Het evenemententerrein is er voor iedereen. Ook voor jongeren en ouderen is er ruimte om samen te komen of rond te hangen. De talrijke banken en picknickmogelijkheden, de publieke barbecue en het avontuurlijk speelparcours maken dit terrein een populaire trekpleister. Er zijn meer dan voldoende vuilnisbakken aanwezig. Toch ligt het terrein regelmatig vol glasscherven en afval. Ouders die vorig weekend met hun kinderen op het speelplein wilden vertoeven, kwamen van een kale reis terug.

Het speeltoestel miniSpikkerelleblijkt niet alleen aantrekkelijk voor kinderen. Ook jongeren vertoeven graag in dit speelhuisje, maar laten jammer genoeg afval, peuken en glas achter. Ze hypothekeren zo het speelplezier van de kinderen.

Het gemeentebestuur zet maximaal in op verhoogde controle en cameratoezicht en roept op om waakzaam te zijn en inbreuken of verdachte zaken te melden. De netheid en veiligheid van het terrein zijn de verantwoordelijkheid van iedere burger, iedere bezoeker van het evenemententerrein. Enkel wanneer iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, kunnen we een net en veilig terrein garanderen. Op elk moment van de dag.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten