Groot katholiek evenement ‘De Passie’ komt in 2016 naar Ieper

Bart Cafmeyer gaat De Passie regisseren in Ieper. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Op zaterdag 19 maart 2016 zal ‘De Passie’ opgevoerd worden in ons bisdom. Ieper treedt op als gaststad voor dit groots evenement dat gratis aan het grote publiek aangeboden wordt.

De Passie is een eigentijds passiespel met woord en zang, beeld en muziek, spektakel en dans. Het gebeuren zal plaatsvinden op de Markt van de Vredesstad.

Het bekende lijdensverhaal van Christus vertelt de laatste dagen van Zijn leven, Zijn kruisdood en de gebeurtenissen na Zijn verrijzenis. Het passieverhaal gaat over vriendschap en verraad, over hoop en pijn, over opoffering en idealisme, over liefde en dood. De stuurgroep zocht een regisseur en scenarist aan. Regisseur Bart Cafmeyer en scenarist Benjamin Sercu hebben de opdracht aanvaard en een eerste concept uitgewerkt. Voor de uitvoering zullen zij beroep doen op professionele en lokale talenten.

Vorig jaar werd ‘De Passie’ voor het eerst in Vlaanderen opgevoerd. Dat gebeurde toen in Merchtem. De initiatiefnemers inspireerden zich op de populaire opvoeringen in Groot-Brittannië en Nederland.

(FJA)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West