Groot feest voor vijf jaar Astoria

Redactie KW

Vijf jaar geleden nam Jurgen Vanderhispallie plaats achter de toog van café-feestzaal Astoria in de Hospitaalstraat. De zaak was toen op sterven na dood. Jurgen liet echter de moed niet zakken en worstelde zich door deze moeilijke periode. Vijf jaar later staat hij trots aan het roer. In maart plant hij alvast heel wat activiteiten ter gelegenheid van het vijfjarig jubileum van Astoria.

“Voor vijf jaar Astoria stak ik een programma in elkaar, gespreid over de hele maand maart”, blikt Jurgen vooruit. “Hiervoor sla ik de handen in elkaar met mensen met wie ik regelmatig samenwerk zoals Kian Derry, Roan Schelstraete, de zussen Cindy en Joany Faes. Het eerste feestje op de kalender is de shownamiddag Astoria op zijn zondags.”

“Op zondag 4 maart kan je in de feestzaal en café terecht voor optredens van Jacky Lafon, Axel Lane en Tom & Tamara. De deuren gaan open om 13.30 uur en kaarten kosten 15 euro per stuk, koffie en gebak inbegrepen. Reserveren kan bij mij in café Astoria of op 0479 91 04 39.”

Het volgende weekend is het opnieuw prijs. Op vrijdag 9 maart om 19 uur is er een quizavond onder de noemer Quiz De Roos. “We stellen vragen over allerlei onderwerpen en iedereen die wil kan deelnemen”, geeft Jurgen mee.

“De apotheose wordt een modeshow van lente- en zomerkledij met juwelenlijn”

“Inschrijven kan tot 7 maart per team van maximum vier personen. Verder dat weekend is er op zondag 11 maart om 11u. een aperitiefconcert. De Lauwse groep Lowbudget zorgt voor de muzikale noot in het teken van mijn verjaardag .”

Kippenfestijn

Op zaterdag 17 maart is er dan een kippenfestijn met zang en dans. “De deuren gaan open om 18u. en het eetfestijn begint om 19u. De show zelf begint om 20.30 uur met optredens van Kian Dery, Rita Cordy, Rutger Van Barneveld, De Nederlander Perry Zuidam en Corina Sommer uit Duitsland. Je hoort het, het wordt een echt feest! Kaarten met eten kosten 30 euro, voor de show alleen betaal je 15 euro. Kaarten zijn te verkrijgen in café Astoria of op 0473 865 279.”

Het sluitstuk van de feestmaand van café Astoria is er dan op donderdag 22 maart.

“Die dag organiseer ik een modeshow van lente- en zomerkledij voor dames, in combinatie van de nieuwe juwelenlijn Naja van de zusters Faes. Een tiental mannequins nemen hieraan deel, waaronder de zangeres Jennifer Berton die ook nog enkele nummertjes zal zingen. De ingang is bovendien gratis. Je hoort het: in maart zal je je alvast niet vervelen in Astoria. Wees dus zeker welkom en spring zeker eens binnen!”, aldus Jurgen. (TGM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.