Groot feest voor 40-jarig bestaan basketbalclub Bebita Eernegem

Een delegatie van het bestuur, dat bestaat uit Daniël Kimpe, Jeroen Desmedt, Myriam Goegebeur, Annie Vanhercke, Johan Depuydt (voorzitter), Olivier Serruys, Georges Hoorens, Ingrid Tas, Jurgen Demol, Johan Desmedt en Franky Dewaele. (foto Coghe) © Foto Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Op 28 maart viert basketbalclub Bebita zijn 40-jarig bestaan met een groot feest. Het bestuur nodigt daarvoor iedereen uit die in die periode, van ver of van dichtbij, met de club te maken heeft gehad.

“Op dit moment is Bebita een bloeiende basketclub, die aan ongeveer 150 leden uit Groot-Ichtegem de gelegenheid biedt om aan basket te doen”, vertelt bestuurslid Daniël Kimpe (69). “Maar dat is ooit anders geweest. Ik ben erbij sinds het prille begin. 40 jaar geleden vroegen enkele van mijn klanten aan mij – ik was toen nog bankdirecteur – om penningmeester te worden. De naam die aan de nieuw club gegeven werd, staat voor Basketbalclub Eernegem Bekegem Ichtegem Dames. Eigenlijk moest het dus Bebida worden, maar een al te enthousiast bestuurslid stelde Bebita voor. Er was toen namelijk net een winkel gestart in Ichtegem die doopsuiker verkocht en Bebita heette. Luc Staelens, want hij was het bestuurslid dat de suggestie deed, hoopte toen, tevergeefs, om met die keuze een beetje sponsoring los te peuteren.”

Basketbalschool

Na een vijftal jaar stopten, om verschillende redenen, een aantal stichtende leden ermee en daardoor slabakte de basketclub een korte periode. “We bleven toen actief met een ploegje pupillen. Maar geleidelijk aan en met de komst van nieuwe bestuursleden ging het steeds beter. We brengen nu een tiental jeugdploegen in competitie. We hebben een basketbalschool voor de allerkleinsten en er zijn nu twee seniorsteams. Er speelt een ploeg in tweede en een ploeg in vierde provinciale. Die ploeg in vierde provinciale kan je zien als een springplank naar een hoger niveau voor onze aankomende jeugd. Onze basketclub richt zich dus vooral op de jeugd en heel wat spelers zochten na een opleiding bij Bebita andere oorden op. Zo heb je Annelies Dumarey die het schopte tot in eerste klasse, Niels Vervaele haalde tweede nationale en Haike Hedebouw speelde ooit voor de nationale U21-ploeg, om er maar een paar te noemen. Nu kijken we uit naar de vernieuwing van onze baskettempel. De vloer zal er vervangen worden. We zijn ook vragende partij voor een opslagplaats voor onze kleine verplaatsbare doelen. Maar ook het dak wordt vernieuwd. We hopen dat ook het dak eraf gaat op 28 maart in de klokkenput voor ons verjaardagsfeest.”

Feestdiner

Deelnemen aan het feestdiner kost 30 euro. Daarvoor krijg je aperitief met een hapje, een BBQ royale en dessert. Discobar start om 22 uur. Inschrijven kan via BE74 7385 0225 4807 met vermelding van naam en aantal personen. (RI)

Info: 40jaar@BEBITA.be – 0474 60 33 78.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier