Groot aantal boetes voor corona-inbreuken tijdens paasvakantie in West-Vlaanderen

Gouverneur Carl Decaluwé (rechts) bevestigt dat tijdens het eerste paasweekend er een pak meer overtredingen waren dan tijdens het tweede. © belga
Redactie KW

Tijdens de paasvakantie schreven de verschillende politiezones in West-Vlaanderen opnieuw heel wat processen-verbaal voor corona-inbreuken. Dat blijkt dinsdag uit een rondvraag. “Tijdens het eerste paasweekend waren er opvallend meer overtredingen. Dat was het tweede weekend minder het geval, al zal dat waarschijnlijk door het mindere weer zijn”, vertelt gouverneur Carl Decaluwé.

Ook tijdens de paasvakantie heeft de politie in West-Vlaanderen streng gecontroleerd. Politiezone Westkust moest tijdens de vakantie gemiddeld drie procent van alle voertuigen terugsturen wegens niet-essentiële verplaatsingen. Ook moest de politie daar geregeld tussenkomen voor inbreuken op social distancing en lockdownfeestjes. Zo moest de politie van Nieuwpoort een verjaardagsfeest met acht jongeren stilleggen. De aanwezigen kregen allemaal een proces-verbaal. Drie van hen werden aangehouden omdat ze al meerdere inbreuken pleegden.

Algemeen is de politie Westkust tevreden. “We merken dat een minderheid zich niet aan de regels houdt. De overgrote meerderheid spant zich wel in om samen Covid-19 te verslaan”, klinkt het.

De politie van Knokke-Heist, die ook de grens met Nederland controleert, stelde tijdens de paasvakantie 451 processen-verbaal op. Daarvan waren 322 inbreuken op het verplaatsingsverbod, 104 inbreuken op het samenscholingsverbod en 25 inbreuken op social distancing.

In Brugge waren er tijdens de vakantie vooral inbreuken op het samenscholingsverbod. “Dat is logisch omdat dat bij ons het duidelijkst zichtbaar is. Qua niet-essentiële verplaatsingen is er uiteraard iets meer twijfel door de vele uitzonderingen”, aldus de politie Brugge. In totaal werden daar 251 processen verbaal geschreven voor inbreuken op het samenscholingsverbod en 153 voor het verplaatsingsverbod.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.