https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Groepspraktijk Be Strong in nieuwe locatie op de Menensesteenweg: “We spreken met nieuw concept een enorm breed publiek aan”

Jordy Lefevre opende in het bedrijfsverzamelgebouw in de Menensesteenweg Be-Strong.© (Foto LVW)
Jordy Lefevre opende in het bedrijfsverzamelgebouw in de Menensesteenweg Be-Strong.© (Foto LVW)
Redactie KW

Jordy Lefevre (24) heeft met Be Strong in het Businesspark Van Rullen in de Menensesteenweg een gloednieuwe locatie. Dit weekend is er zaterdag en zondag van 9 tot 17 uur op afspraak en coronaproof een opendeur. “Ik kocht hier twee units”, zegt Jordy. “We gaan voor een groepspraktijk.”

“Ik geloof enorm in het verhaal van een groepspraktijk. Alles staat in verbinding met elkaar. Kine is de afgelopen jaren ook enorm geëvolueerd. Nu is het bij de kinesist echt wel aan de slag gaan. Op termijn wil ik hier werken met drie à vier kinesisten.”

“We beschikken over enorm veel materiaal. Kijk maar naar de praktijk van Lieven Maesschalck, misschien de bekendste kinesist in Vlaanderen. Het staat daar vol met toestellen. Met Keiser investeerden we in de beste toestellen op de markt. Het kost enorm veel geld. Veel mensen zullen die toestellen kunnen gebruiken, wat een echte meerwaarde vormt. De kinesisten maar ook ikzelf voor de personal training.”

Jordy Lefevre is de zoon van frituur Finidi in de Speldenstraat en heeft met Be Strong qua locaties al een hele weg afgelegd. Van De Graankorrel in de Magdalenastraat en Grauwe Zusterstraat tot het Sint-Jozefscollege en sportcentrum De Pionier. “Voornamelijk voor de groepslessen”, zegt Jordy. “Tijdens de zomermaanden trokken we naar buiten op wijk De Molenmeersen. Daar was er ook zumba. Personal training gaf ik in mijn garage. Hier zet ik direct een paar stappen vooruit.”

Lichtinval

“Belangrijk zijn de grote ramen want die zorgen voor lichtinval. Die raampartijen waren echt wel een voorwaarde om deze units te kunnen kopen. Er zijn ook twee grote poorten en die kunnen open staan. Het is hier niet te warm en ideaal om te sporten. Hier gaan we voor een heel nieuw concept. Zumba en de bootcamps blijft Margon Camerlynck verzorgen. We werken al een paar jaar heel goed samen.”

We hebben enorm veel materiaal, dat is een echte meerwaarde

De groepspraktijk beschikt over kleedkamers, douches en toiletten. “Boven bevindt er zich een rustruimte”, vertelt Jordy. ”Ouders kunnen er bijvoorbeeld wachten wanneer hun zoon of dochter komt revalideren. Er hangt daar een televisietoestel. Om bijvoorbeeld een presentatie te geven of info te tonen.”

Wie bijvoorbeeld niet kiest voor de drukte kan perfect bij Be Strong terecht. “Een individuele personal training kost 40 euro”, vertelt Jordy. “We werken ook met abonnementen en dan wordt het goedkoper. Men kan hier ook zelfstandig komen trainen. Hiervoor is er een toegangscode.”

Trampolines

Een pluspunt in de grote ruimte zijn alvast ook de 25 trampolines om te doen aan trapper jump. “Dat is iets totaal nieuw voor Wervik en omstreken”, aldus de zoon van ex-voetballer Gregory Lefevre en Ilse Rickett.. “Het is fun en onder meer goed voor de verbranding van calorieën, tegen cellulitis en versteviging van de buikspieren. Die trampolines gaan we ook gebruiken voor de groepslessen.”

Jordy Lefevre volgde aan de Hogeschool Gent de richting Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie en deed er ook nog eenstudie personal training bij. Aan het koninklijk atheneum Ieper geeft hij Lichamelijke Opvoeding. Bij eersteprovincialer Spie Izegem speelt hij ook basket. En dan zijn er natuurlijk ook nog de heel succesvolle sportkampen tijdens de vakanties. “Het is zot, voor de grote vakantie zitten we voor de vier sportkampen nu al met 630 inschrijvingen”, zegt Jordy. “En de deelnemers komen van ver. Gelukkig kan ik rekenen op een mooie groep lesgevers, ik kan ze vertrouwen en ze kunnen leiding nemen.”

Nieuwe website

Van het Overlegcomité mogen de fitnesscentra vanaf woensdag 9 juni terug open. “Voor de groepsles heb ik direct 30 à 40 inschrijvingen”, zegt Jordy. “Er komt ook een nieuwe website. Nog veel professioneler, gebruiksvriendelijker en uitgebreider dan de huidige. (EDB)

Inschrijven kan via Facebook, Instagram of door te bellen naar 0492 77 89 74.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.