Groep Weerwerk in Roeselare maakte al 1.500 mondmaskers in strijd tegen corona

Weerwerk leeft alle veiligheidsvoorschriften strikt na. © Stefaan Beel
Redactie KW

Met hun productielijn voor mondmaskers voor de zorg, heeft het sociale economiebedrijf Groep Weerwerk Roeselare zich vlug aangepast aan de coronacrisis.

“Ons bedrijf draait momenteel op een minimale dienstverlening”, legt regionaal coördinator Sylvie Wybo uit. “Ook de ploegen groenonderhoud en buurtdiensten blijven in een beperkte bezetting doorwerken. Essentiële opdrachten die moeilijk kunnen wachten, proberen we voor een stuk verder uit te voeren. Gras en onkruid groeien nu stevig door. We willen onze klanten niet voor grote problemen stellen.” Veiligheid staat volgens Sylvie helemaal voorop. “Om de ‘social distancing’ te kunnen organiseren zijn de ploegen veel kleiner dan normaal. Eén begeleider eventueel samen met één medewerker. Handen wassen, geen materiaal doorgeven en werkhandschoenen dragen is een absolute must. We leven alle veiligheidsvoorschriften strikt na.”

1.500 maskers

De productie mondmaskers werd vanuit het bestaande naaiatelier op enkele dagen tijd georganiseerd. Een achttal medewerkers draait mee in twee ateliers. We gaan voor kwaliteit”, benadrukt Wybo. “We produceren herbruikbare en wasbare maskers volgens het model van de federale overheid. De maskers sluiten met lange linten achter op het hoofd, zodat je handen uit je gezicht blijven. Onze klanten zijn psychiatrische centra, drughulpverlening De Sleutel, apothekers en retailers. Ook na de coronacrisis blijven deze maskers bruikbaar.

Er hebben zich ook vijftien burgers aangemeld die van thuis uit aan de slag gaan. Die hulp is onmisbaar. Het is fantastisch om te zien hoe mensen zich in deze tijden willen inzetten. Op die manier hebben we al 1.500 maskers geproduceerd. Voor medewerkers die aan de slag blijven, zijn deze activiteiten heel welkom. Enkel wie in goede gezondheid verkeert en zelf wil werken, komt hiervoor in aanmerking. Voor deze mensen betekent werken vandaag nog meer dan anders een cruciaal verschil. Financieel vermijden ze het inkomensverlies van tijdelijke werkloosheid en ze blijven hun sociaal contact en structuur behouden. Zoiets is niet te onderschatten”, aldus Sylvie. (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier