Groep vrienden van Race For Health schenkt zwembad aan revaliderend Madieke

Redactie KW

Een groep vrienden fietste deze zomer in drie weken tijd naar het bedevaartsoord Compostella met één doel voor ogen: genoeg geld verzamelen om Madieke Derveaux (10) te steunen tijdens haar revalidatie.

Madieke raakte vorig jaar gedeeltelijk verlamd na een zwaar verkeersongeval en revalideert nu volop. Met de opbrengst van de gesponsorde bedevaartstocht schenkt Race for Health, zoals de vrienden zich noemen, Madieke een zwembad voor thuis.

“Madieke zwemt elke woensdag in het revalidatiecentrum in Gent en nu zal ze dat binnenkort thuis kunnen doen“, zeggen de erg opgetogen ouders Valerie Derez en Bruno Derveaux. Madieke zelf glundert en is erg dankbaar. “Ik zwem graag: in het water vergeet ik mijn zorgen.”

“Het doet ons allen een plezier te zien hoe Madieke de moed en kracht heeft om zich doorheen deze moeilijke periode te slaan. We zijn blij dat we samen met de financiële en logistieke hulp en steun van de vele tientallen sponsors, supporters, vrienden en sympathisanten Madieke en haar familie een duwtje in de rug kunnen geven”, aldus woordvoerder Dominique Loosveldt van Race For Health.

(PVH/LLV)

Lees meer in Kortrijks Handelsblad van 25 september

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier