Groep Confortluxe vraagt acht hectare industriegrond

Er zijn ook heel concrete plannen voor de optimalisatie en opwaardering van de zetelfabriek Confortluxe aan de Menensesteenweg. © MV
Redactie KW

Zetelfabrikant André Ollevier (78) wil graag in eigen stad investeren maar voorlopig lukt dat niet door een gebrek aan industriegrond. “Ik heb aan de stad acht hectare gevraagd om een nieuwbouw te realiseren om er de stockage van alle fabrieken en vestigingen te centraliseren maar er is geen ruimte”, zegt hij. Het regionaal bedrijventerrein Menen-West is een mogelijkheid.

Door Erik De Block

André Ollevier is gedelegeerd bestuurder van liefst tien ondernemingen. Zijn levenswerk is sedert 1965 de zetelfabriek Confortluxe in de Menensesteenweg. Daarnaast is hij gelegeerd bestuurder van onder meer de zetelfabriek Europe in de Robert Klingstraat in Wervik, meubelfabriek Lievens in Tielt, meubelwinkels Crack in Ieper, Toff en Nikelly in Dottenijs en Lambermont in Bertrix.

De stad zat ondertussen samen met de ondernemer, CEO Lieven Decoene en nog enkele mensen van de groep Confortluxe. “Het was een heel boeiend en positief gesprek”, zegt schepen Bert Verhaeghe (stadslijst Open VLD-Groen-Positief Project). “Wij hebben hen vooral gewezen op het potentieel van het regionaal bedrijventerrein Menen-Wervik. Daar is nog altijd een ruimte voorzien van ongeveer 70 hectare.”

Protest bewoners

De invulling van het regionaal bedrijventerrein Menen-Wervik is evenwel nog niet voor morgen. Het planinitiatief ligt bij de provincie. Het eerste plan van Menen-West werd in 2014, na protest door bewoners van De Koekuit in Menen, vernietigd door de Raad van State. Ondertussen startte de provincie de planprocedure weer op. In het voorjaar van 2020 zal het provinciaal Ruimtelijk Uitvoering Plan (RUP) dan voorlopig worden vastgesteld door de provincieraad, waarna een openbaar onderzoek volgt. Tijdens dat onderzoek kan het gebeuren dat er weer bezwaar worden ingediend.

“Hoe snel de realisatie zal gaan, is momenteel de vraag”, reageert schepen Bert Verhaeghe. “Al komt het er wel aan. Er is door de provincie initiatief genomen en men gaat voor dezelfde locatie. De vraag naar ruimte door Confortluxe werd destijds meegenomen in de behoeftestudie voor het regionaal bedrijventerrein.”

Menensesteenweg

Er zijn ook heel concrete plannen voor de optimalisatie en opwaardering van de zetelfabriek Confortluxe aan de Menensesteenweg. “De plannen worden door de stad positief onthaald”, weet schepen Bert Verhaeghe.

“Confortluxe zal hiervoor wellicht binnenkort een vergunningsaanvraag indienen. De plannen zien er mooi uit. Men wil een deel afbreken en vervangen door nieuwbouw. De bedoeling is om meer mogelijkheden te creëren met de beschikbare ruimte daar. We zijn alvast blij dat deze belangrijke firma met een betekenisvolle lokale historie ook haar toekomst verder kan uitbouwen in Wervik”, besluit de schepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier