Groenzone Oostpoort wordt bebouwd

In de Waregemse gemeenteraad van dinsdagavond ontstond gekibbel tussen SP.A en de CD&V-meerderheid over de plannen om een van de groenzones van Oostpoort en Kromme Waters in Sint-Eloois-Vijve te bebouwen.

“Buurtbewoners vrezen dat de groenzones zullen verdwijnen en op de website van de sociale huisvestingsmaatschappij Helpt Elkander zie ik inderdaad dat er daar sprake is van de bouw van 12 woningen en 6 garages”, stelde Mario Verhellen van SP.A. “De buurt ziet die bebouwing niet zitten, want veel jonge bewoners maken gebruik van de groenzones als speelterrein en voetbalveld.”

Eigendom van Helpt Elkander

Bij CD&V wisten ze niet wat ze hoorden: de socialist Mario Verhellen die geen enkele gemeenteraad onbenut laat om te pleiten voor meer sociale woningbouw die dergelijke vraag stelt. “De ene groenzone is eigendom van het stadsbestuur, maar het andere stuk hoort Helpt Elkander toe, dus zal het ooit worden bebouwd”, stelde schepen Pietro Iacopucci (CD&V), voorzitter van Helpt Elkander.

Realisatie in 2018

Verhellen toonde zich naar eigen zeggen vooral bezorgd om het aanbod van groen in de wijk. Extra woningen zou volgens hem het evenwicht verstoren. Philip Himpe (CD&V), ondervoorzitter van Helpt Elkander, liet weten dat het bouwproject in 2018 zou moeten worden gerealiseerd. Volgens schepen van Woonbeleid Rik Soens (CD&V) staat die nieuwe wijk ook hoog op de prioriteitenlijst van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW).

(TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.