Groenteverwerkingsbedrijf Verduyn uit Kortemark looft werknemers die leven van vrachtwagenchauffeur redden

Pieter-Paul en Samir werden uitvoerig bedankt voor hun heldendaad.© Verduyn
Pieter-Paul en Samir werden uitvoerig bedankt voor hun heldendaad.© Verduyn
Redactie KW

Groenteverwerkingsbedrijf Verduyn uit de Galgestraat in Kortemark is bijzonder trots op twee van zijn werknemers. Samir en Pieter-Paul redden drie weken geleden het leven van een vrachtwagenchauffeur die een hartstilstand kreeg. “Beiden kennen EHBO, wat we als bedrijf zeer belangrijk vinden. Ze waren de juiste mensen op de juiste plaats”, zegt zaakvoerder Alexander Verduyn.

Het incident gebeurde op vrijdag 5 februari. Rond 19 uur ’s avonds voelde Rudy, een van de vaste transporteurs bij de firma Verduyn die in het binnenland woont, zich plots onwel worden. Dat gebeurde terwijl hij toekeek hoe zijn vrachtwagen geladen werd met groenten. De man voelde zich echt niet goed en werd even naar binnen begeleid om wat te bekomen. Daar ging het snel.

Kwartier hartmassage

“Rudy kon bekomen in ons expeditiebureau op de eerste verdieping”, zegt Alexander Verduyn. “Hij kreeg een cola om wat aan te sterken en kon even rusten op een stoel. Hij gaf aan dat hij zich echt niet goed voelde. Plots ging het heel snel en stuikte hij in elkaar. Op dat moment waren Samir en Pieter-Paul in de buurt. Zij werken elk op een verschillende afdeling van ons bedrijf. Toevallig hebben ze alle twee een opleiding EHBO gekregen, iets waar we zeer sterk op inzetten. Per afdeling zijn er minstens twee werkkrachten die de eerste hulp of hartmassage kunnen toedienen. “

“Zij waren dus de juiste mensen op de juiste plaats. Ze begonnen meteen met het toedienen van hartmassage. Een kwartier lang deden ze dat, tot de komst van de mug die vooraan ons bedrijf opgewacht werd aangezien Rudy zich achteraan bevond. Ook de brandweer kwam ter plaatse om de chauffeur te evacueren. We kregen intussen het bericht dat hij het opnieuw beter stelt. De tussenkomst van Samir en Pieter-Paul heeft het leven gered van Rudy, een vrachtwagenchauffeur die dagelijks bij ons langskomt. We zijn ongelofelijk trots op hen.”

Dankbetuigingen

Intussen lieten Rudy en zijn familie weten dat het weer goed gaat met hem. Ze bedankten Samir, Pieter-Paul en het bedrijf al uitvoerig. “Super super bedankt om zo snel te reageren en voor onze Rudy te zorgen. Jullie zijn helden!”, kregen ze te horen. Het maakt zaakvoerder Alexander trots. “Ook wij hebben hen al bedankt. Ze kregen elk al een klein cadeautje en tijdens een volgend personeelsfeest, wanneer dat ook zal zijn, worden ze nog eens in de bloemetjes gezet. We hopen ook dat we Rudy binnenkort weer bij ons mogen verwelkomen en wensen hem nog een spoedig herstel toe.” (Jelle Houwen)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.