Axelle volgde KMO management aan de Arteveldeschool in Gent. Ze werkte bij Machteld Live in Style en bij Joris Ide, telkens in een administratieve functies. Straks gaat ze de nieuwe handelszaak runnen en met Mathias heeft ze daarvoor de geschikte partner.
...

Axelle volgde KMO management aan de Arteveldeschool in Gent. Ze werkte bij Machteld Live in Style en bij Joris Ide, telkens in een administratieve functies. Straks gaat ze de nieuwe handelszaak runnen en met Mathias heeft ze daarvoor de geschikte partner. Mathias heeft in de branche reeds een zestal jaar ervaring en deelt deze ervaring nu graag met Axellel. "De kwaliteit die wij beogen zal dezelfde zijn als de goede kwaliteit die wij aanbieden op de markten", zegt Mathias.Waarom nu net in het voormalige station een investering doen in een handelszaak? "Dit historisch gebouw charmeert ons en we willen het nieuw leven inblazen. Het ligt centraal tussen Ardooie en Koolskamp langs de drukke Stationsstraat en in de omgeving van bedrijven en de sporthal. Een extra troef is de ruime parking voor de deur."Het station aan de Biekorfstraat in Ardooie stond jarenlang te verkommeren. Op 8 juni 1984 stopte hier voor het laatst een trein. Het station ligt langs de lijn Gent Adinkerke en was ooit een drukke plaats voor pendelaars. Maar sinds het schrappen van de treinhalte was er enkel nog een paar jaar woongelegenheid naast de lokettenzaal. Maar ook die functie verdween en in 2010 werd het hele pand opgenomen in de lijst van gebouwen die erkend zijn als Vlaams erfgoed.Reeds in 2011 keurde de gemeenteraad hier het plan goed om in het stationsgebouw een handelspand en een aantal appartementen op te trekken. Er werd nu ook een stedenbouwkundige vergunning afgeleverde. Algemeen directeur Dominiek Pillaert bevestigt ons dat hierin toelating is verleend om twee appartementen op te trekken en om er een handelspand uit te baten.Die handelszaak wordt dus een groenten- en fruitzaak. Axelle en Mathias hopen op een opstart eind oktober of begin november. "Maar eerst is er nog werk aan de winkel om alles in te richten zoals het hoort. Er moet een gekoelde ruimte zijn en er komt een frigocel. In de voormalige lokettenzaal komen er wandkoelers en een open keuken waar verse groenen en fruit zullen versneden worden voor de bereidingen.We plaatsen speciale voedingsverlichting en aangepast meubilair om de producten uit te stallen."En wat wordt het aanbod? Axelle: "In hoofdzaak groenten en fruit van topkwaliteit. Er komen verse bereidingen en slaatjes, versneden fruit en fruitsalades, artisanale nevenproducten zoals suikervrije confituur, biologische vruchtensappen, notenmengelingen, yoghurt en zelf Ardoois streekbier. We verzorgen ook fruit- en geschenkmanden. Maar de nadruk ligt op gezonde voeding van hoge kwaliteit met dagverse producten."De precieze openingsdag hangt nog af van de vordering van de werken maar de zaak zal zes dagen per week open zijn, van dinsdag tot zondag. (Jan Maeseele)