Nu de wind gaan liggen is, probeerden wandelaars en joggers nog wel hun vertrouwde toertje te maken, maar zelfs voor hen was het een hele onderneming om dat te doen. De paadjes liggen bezaaid met takken en gebladerte en waar de Torendreef op de Regenbeekweg uitmondt, is het kruispunt versperd door een zware boomstam en zijn kruin. De stam is door de wind middendoor gebroken.

Veiligheidshalve heeft het stadsbestuur de parking aan het begin van de Torendreef eveneens afgesloten. Daar staan veel bomen en die zouden de auto's kunnen beschadigen. Ooit viel hier trouwens een zware tak op een gestalde fiets.

Gelukkig niet zo erg als in augustus 2015

Enkele maanden geleden, in mei, kreeg het bos het al zwaar te verduren door stormweer, maar dit keer is de schade beduidend groter. Toch valt de omvang niet te vergelijken met de verwoesting van eind augustus 2015, toen helse rukwinden de bomen geselden. Het gehavende bos bleef nadien zowat een maand voor het publiek gesloten.

Ook nu zal er flink wat werk zijn om alle paden weer vrij te maken en de veiligheid voor de passanten, waaronder traditioneel veel wandelende gezinnen, te waarborgen. Enkele zware bomen langs de weggetjes zijn weliswaar niet omgevallen, maar wel deels ontworteld.

In augustus 2010, ruim tien jaar geleden, liep het al eens fout langs de Torendreef. Die zomer donderde er een gigantische boomtak op het asfalt. Dat had een twintigtal fietsers fataal kunnen zijn. De groep reed langs de genoemde dreef, net toen de tak naar beneden stortte. Als bij wonder raakte niemand levensgevaarlijk gewond. Niettemin liep een man van 60 jaar uit Sint-Lievens-Houtem een dubbele dijbeenbreuk op.

Nu de wind gaan liggen is, probeerden wandelaars en joggers nog wel hun vertrouwde toertje te maken, maar zelfs voor hen was het een hele onderneming om dat te doen. De paadjes liggen bezaaid met takken en gebladerte en waar de Torendreef op de Regenbeekweg uitmondt, is het kruispunt versperd door een zware boomstam en zijn kruin. De stam is door de wind middendoor gebroken.Veiligheidshalve heeft het stadsbestuur de parking aan het begin van de Torendreef eveneens afgesloten. Daar staan veel bomen en die zouden de auto's kunnen beschadigen. Ooit viel hier trouwens een zware tak op een gestalde fiets.Enkele maanden geleden, in mei, kreeg het bos het al zwaar te verduren door stormweer, maar dit keer is de schade beduidend groter. Toch valt de omvang niet te vergelijken met de verwoesting van eind augustus 2015, toen helse rukwinden de bomen geselden. Het gehavende bos bleef nadien zowat een maand voor het publiek gesloten.Ook nu zal er flink wat werk zijn om alle paden weer vrij te maken en de veiligheid voor de passanten, waaronder traditioneel veel wandelende gezinnen, te waarborgen. Enkele zware bomen langs de weggetjes zijn weliswaar niet omgevallen, maar wel deels ontworteld.In augustus 2010, ruim tien jaar geleden, liep het al eens fout langs de Torendreef. Die zomer donderde er een gigantische boomtak op het asfalt. Dat had een twintigtal fietsers fataal kunnen zijn. De groep reed langs de genoemde dreef, net toen de tak naar beneden stortte. Als bij wonder raakte niemand levensgevaarlijk gewond. Niettemin liep een man van 60 jaar uit Sint-Lievens-Houtem een dubbele dijbeenbreuk op.