Groene metamorfose van containerpark in Avelgem brengt ook weegbrug met zich mee

Het containerpark langs de Kortrijkstraat in Avelgem zal er in de toekomst anders uitzien. © gf
Olaf Verhaeghe

Het containerpark aan de Kortrijkstraat in Avelgem wordt door Imog omgevormd naar een diftarcontainerpark. Een deel blijft gratis, maar voor het betalende deel wordt de prijs afhankelijk van wat en hoeveel afval je binnenbrengt. Tijdens de vernieuwingsoperatie wordt er ook duchtig vergroend op en rond de site.

Het Avelgemse containerpark in de Kortrijkstraat wordt omgevormd naar een diftarcontainerpark met weegbrug en gedifferentieerde tarieven. Er blijft een gratis en een betalend deel. Voor het betalende deel is de prijs die je betaalt afhankelijk van de hoeveelheid en het soort afval dat je binnenbrengt. Het systeem beloont dus inwoners die bewust omgaan met afval en hergebruik.

De technische dienst, nu nog op drie locaties te vinden, krijgt op het vernieuwde containerpark een nieuw gebouw waar alles gecentraliseerd wordt. “Er is eveneens voorzien om zonnepanelen te plaatsen, dit in samenwerking met Vlaskracht, de nieuwe energiecoöperatie voor de Leiestreek”, aldus burgemeester Lut Deseyn.

Groenbuffer

Naast de omvorming naar een diftarpark, wordt er ook geïnvesteerd in het vergroenen van de site en omgeving. “De huidige trage weg wordt verlegd en een bijkomende groenbuffer zorgt voor een betere inpasbaarheid in de woonomgeving. Een groendokter gaat ook de gezondheid van de bestaande bomen na”, zegt de burgemeester.

Het nieuwe containerpark is een intergemeentelijke samenwerking waarbij Imog instaat voor het studiewerk en de opvolging van de werken. Op 28 oktober keurt de gemeenteraad de overeenkomst met Imog goed.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier