Groendienst Izegem zwaait collega Willem uit

In zaal Meilief werd afscheid genomen van Willem De Waele (60) die na bijna een kwarteeuw in dienst van de stad met pensioen is gegaan.

Tijdens een receptie in zaal Meilief werd afscheid genomen van Willem De Waele. (foto LDB) © (foto LDB)

Willem De Waele woont met zijn vrouw France Van Loocke in de Prinsessestraat. “Ik begon op 14-jarige leeftijd te werken in de schoenenfabriek Vandermeulen in Emelgem en daarna volgden nog heel wat jaren bij Spano in Oostrozebeke. Ik trad in dienst van de stad als redder in het zwembad op 1 december 1995. Bijna 17 jaar later kon ik overstappen naar de stedelijke groendienst die nu met de technische diensten van de stad en het OCMW samen een 45-tal personeelsleden telt. Door mijn loopbaan van 46 jaar kon ik nog op zestig met pensioen vertrekken. Het grote verschil tussen werken aan de stad en in de privésector is dat je werksfeer veel vrijer is en in mijn geval in de buitenlucht. Als redder had ik wel een grote verantwoordelijkheid en diende ik heel alert te zijn op mijn werkvloer.”

Weekendwerk

“Het jeugdig publiek dat gebruik maakt van het zwembad is veel mondiger geworden, maar de echte reden van mijn overstap op 1 september 2012 vormden de late uren en het weekendwerk. Op weekdagen diende ik soms tot 23.15 uur te werken om dan de sporthallen te kunnen afsluiten.”

“Bij de groendienst is het fysiek wat zwaarder werken maar het zijn de standaarduren van overdag en die vielen dan weer heel goed mee. Mijn taak bestond meestal het onderhouden van het kerkhof van Kachtem en het gras maaien op de aanpalende wijken samen met mijn vaste werkpartner Carine Verfaillie. Elk jaar in februari en maart gingen we ook het zwerfvuil ophalen.”

De komende maanden zal er nog meer tijd zijn om te gaan wandelen. “Met France heb ik de eerste week van juli de kustlijn afgelopen, wat een totaal gaf van 92 km. Op zondag 15 september gaan we in Brugge een wandeltocht maken van 18 km. Daarnaast help ik nog in het huishouden als France aan het werk is en besteed ik ook veel tijd aan het onderhoud van onze tuin. Ik ben van plan om ook les te geven in het zwemmen aan volwassenen die dat nog niet kunnen. Ik kreeg al enkele aanbiedingen. Ook de opvang van onze kleinkinderen staat op mijn programma.” (LDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.