Groen licht voor restauratie sokkeldeel Kursaal Oostende

Redactie KW

De Vlaamse overheid voorziet een premie van ruim 99.000 euro voor de restauratie van het sokkeldeel van het Kursaal. Daarmee kan de restauratie eindelijk worden afgerond.

Eind 2020 wijzigden de premieregels voor onroerend erfgoed. “Dankzij de standaardpremie kunnen eigenaars van onroerend erfgoed nu via een eenvoudige procedure snel een ondersteuning krijgen om hun erfgoed te onderhouden”, zegt Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA). “Ik ben erg blij dat er massaal gebruik gemaakt wordt van die nieuwe regel om het erfgoed in goede conditie te houden. Dat is de beste manier om dure restauraties in de toekomst te vermijden.”

Die premie wordt nu gebruikt voor het Kursaal. Het sokkeldeel tussen de twee trappen aan de kant van de zeedijk wordt gerestaureerd. Hiervoor is een premie van 99.184,69 euro voorzien. Het Casino-Kursaal werd gebouwd in 1950 en is opgetrokken naar de plannen van Léon Stynen. Het Kursaal werd in 1998 beschermd als onroerend erfgoed. In 1998 werd een beheersplan voor de site opgemaakt.

(GLO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.