Groen licht voor prestigieus project op site van Media Center

Redactie KW

Het schepencollege van Oostende heeft aan ontwikkelaar Allfin een bouwvergunning gegeven voor een groot bouwproject op de site van het Media Center.

Schepen voor ruimtelijke ordening Kurt Claeys (Open VLD) geeft enige duiding. “De plannen van de eerste fase kaderen volledig binnen het ruimtelijk uitvoeringsplan voor die site. In principe zouden de bouwwerken nog voor de zomer kunnen starten, maar ik vernam dat dit pas na het zomerseizoen zou zijn, zodat de site nog kan gebruikt worden als bijvoorbeeld parking.”

O’Sea voorziet in de eerste fase langs de Van Tyghemlaan/Troonstraat 51 assistentiewoningen met polyvalente ruimte, 89 appartementen, 18 studio’s, 10 rijwoningen, een kinderopvang, horeca en winkels en een ondergrondse parking. Het gaat om het grootste bouwproject in jaren op de wijk. Daarbij is niet gekozen voor een woontoren die maximaal de beschikbare ruimte inneemt, maar voor een mix van open ruimte, rijwoningen en appartementen. O’sea zal in drie fases gebouwd worden en tegen 2024 klaar zijn.

(EFOO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.