Groen licht voor nieuw woonzorgcentrum in Sint-Pietersmolenwijk in Brugge

Op het domein Koentges, nabij de Sint-Pietersplas in Brugge, kan binnenkort gestart worden met de bouw van een privaat woonzorgcentrum.


Het stadsbestuur van Brugge heeft woensdag de stedenbouwkundige vergunning goedgekeurd. De site wordt afgebakend door de Sint-Pietersmolenstraat in het westen, de Blankenbergse Dijk in het noorden en de bestaande hoogspanningslijn in het oosten. Het domein ‘Koentges’ bestaat in huidige toestand uit een villa met stallingen. Ten noordwesten van de woning bevindt zich een park met daarin een vijver.

Het woonzorgcentrum zal in totaal uit 148 kamers voor het woonzorgcentrum en 49 assistentiewoningen bestaan. Op de gelijkvloerse verdieping bevinden zich onder andere vergaderlokalen, een bibliotheek, een kine-ruimte, een artsenruimte, een kapsalon, een shop, ontspanningsruimtes en een zwembad. Op de eerste verdieping bevat het dwarse volume centraal een ontspanningsruimte met zicht op een groendak en een patio met zicht op het toegangsplein voor het woonzorgcentrum. Het volume bestaat in totaal uit vier bouwlagen en heeft een maximale hoogte van 12 meter.

De site zal toegankelijk worden via een nieuwe toegangsweg die zal leiden naar het lichtengeregeld kruispunt aan de Oostendse Steenweg. Ter hoogte van de meest zuidelijke perceelsgrens van het voormalige domein Koentges wordt een rondpunt aangelegd. Vanaf het rondpunt is het de bedoeling dat wagens onmiddellijk het gebouw binnen rijden om te parkeren in de ondergrondse parking.

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.