Groen licht voor hondenweide en volkstuinpark aan Zonnewende in Meulebeke

Het terrein waar de hondenweide zal aangelegd worden. (foto Luc)
Het terrein waar de hondenweide zal aangelegd worden. (foto Luc)
Redactie KW

Tegenover het woonzorgcentrum De Zonnewende in de Karel Van Manderstraat lag er tot voor kort nog een braakliggend perceel van ruim 1 hectare groot. Woonzorggroep GVO, de eigenaar van de grond, heeft er een parking voor 46 wagens aangelegd en zorgde voor een overeenkomst met het gemeentebestuur voor een passende bestemming voor de resterende oppervlakte.

Op vraag van Peter Raedt (toen nog N-VA) om een hondenweide in Meulebeke aan te leggen, werd uitgekeken naar een perceel dat hieraan zou voldoen. De oplossing werd gevonden in het onbebouwd stuk land voor wzc De Zonnewende.

Minstens vijf jaar

“Het terrein dat we nu ter beschikking krijgen voor een hondenweide opent perspectieven. Het ligt binnen het centrum van onze gemeente en het biedt ook mogelijkheden om de bewoners van zowel De Zonnewende als van de serviceflats Ter Deeve extra sociale contacten aan te bieden. We zorgen voor de aanleg van de hondenweide en de omheining. Er zal eveneens een gebruiksreglement opgesteld worden”, aldus burgemeester Verwilst.

“We krijgen alvast de belofte van de eigenaar dat we het terrein 5 jaar lang kunnen gebruiken. Indien de grond dan toch door de eigenaar in gebruik wordt genomen, worden we een half jaar op voorhand hiervan op de hoogte gebracht. Mocht dit zich ooit voordoen, dan hebben we een ander terrein achter de hand ter hoogte van Ter Borcht.”

“De aanleg van de volkstuintjes ( achter de pas aangelegde parkeerplaatsen, red .) nemen we eveneens voor onze rekening. Die tuintjes (2.176 m2) zijn bestemd voor iedereen die een moestuintje wil aanleggen en onderhouden, alsmede voor de bewoners van het wzc, want tuinieren heeft een therapeutische waarde.”

Voor de realisatie van de volkstuintjes en de hondenweide wordt er gerekend op een kostprijs van 10.000 à 15.000 euro.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier