Groen licht voor ‘groene oase’ op site ‘Daring’ in Blankenberge

Schepen Patrick De Klerck en conciërge Wally Lenoir voor de kantine die nog sporadisch gebruikt wordt voor onder andere communiefeesten. © WK
Redactie KW

‘De Daring’ wordt omgevormd tot parkbos. Het college van burgemeester en schepenen gaf groen licht voor de realisatie van een groene oase op de vroegere stek van de voetbalclub, gelegen aan de westkant van Blankenberge.

“Met het vertrek van de voetbal naar Sport Vlaanderen, kwam deze site vrij. Ze staat momenteel nog ingekleurd als recreatiezone, maar er wordt een dossier opgestart om de omgeving om te vormen. Dit wordt een publiek parkbos met mooie wandelpaden, waterpartijen en een rustzone met bankjes”, schetst schepen van Ruimtelijke Ordening Patrick De Klerck (Open VLD). Ook de achterzijde van de J. Soetestraat, de verwaarloosde private tennisterreinen en de noordzijde ter hoogte van de E. Jameslaan worden meegenomen in het ontwerp. “Ter hoogte van de E. Jameslaan is beperkte woongelegenheid mogelijk”, aldus De Klerck.

Volgens de schepen is er al lang vraag naar meer groen in de binnenstad en zal daar de volgende jaren aan worden tegemoetgekomen met de aanplanting van duizend nieuwe bomen. “De kritiek van Groen dat we alleen maar bomen rooien en die nergens compenseren, klopt dus niet. Naast de volkstuintjes gaan we nog een plukboomgaard realiseren, en ook het Zeebos krijgt binnenkort een uitbreiding.”

‘s Zomers wordt het voetbalveld van de Daring bij drukke evenementen soms als extra parking gebruikt. “Maar in de toekomst hebben we de nieuwe ondergrondse parking onder de Grote Markt. Die realisatie zal min of meer samenvallen met de komst van het parkbos hier”, besluit De Klerck.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier