Groen Izegem is straks eregemeenteraadslid rijker en vaardigt voorzitter af naar Politieke Raad

Filip Lombaert was 18 jaar lang gemeenteraadslid voor Groen Izegem. © gf
Wouter Vander Stricht

Op de gemeenteraad van dinsdagavond 21 januari wordt Filip Lombaert, samen met nog wat gehuldigden, voorgedragen als ere-gemeenteraadslid van de stad Izegem. Hannes Vanderstraeten, voorzitter van Groen Izegem, is dan weer verkozen in de Politieke Raad van Groen Nationaal.

Filip Lombaert was 18 jaar gemeenteraadslid, zowel in de oppositie als in de meerderheid. ‘Compagnon de route’ Carine Duyck (6 jaar gemeenteraad) heeft het werk als gemeenteraadslid van Filip geleerd.”Filip is een echt politiek dier! Voor de gemeenteraad bestuurde hij de dossiers uren aan een stuk. Die waren toen nog enkel op papier beschikbaar in het stadhuis en niet digitaal. Zijn tussenkomsten waren dan ook altijd ‘to the point’ en met kennis doorspekt.”

Voor de laatste gemeenteraadsverkiezingen heeft Filip zelf een stap opzij gezet om de nieuwe generatie bij Groen Izegem zijn weg te laten gaan.Dat zegt veel over zijn ingesteldheid als teamspeler”, zegt huidig Groen Izegem-voorzitter Hannes Vanderstraeten. “We doen nog een graag beroep op zijn kennis van zaken en dat mag van mij nog een hele tijd blijven duren.”

Balder Clarys als opvolger

Zelf heeft Hannes Vanderstraeten ook een stek in de Politieke Raad van Groen te pakken. Op de provinciale ledenvergadering is hij verkozen tot één van de vertegenwoordigers van West-Vlaanderen in de nationale Politieke Raad van Groen.

Groen Izegem-voorzitter Hannes Vanderstraeten gaat deel uitmaken van de Politieke Raad van Groen nationaal.
Groen Izegem-voorzitter Hannes Vanderstraeten gaat deel uitmaken van de Politieke Raad van Groen nationaal.© Lucien Vandenbroucke

Izegems Gemeenteraadslid Balder Clarys is eerste opvolger. “Vanuit de Politieke Raad wil ik vooral het belang van communicatie onderstrepen. Groen wordt als asociaal weggezet door andere partijen, terwijl diezelfde partijen in het Europese Parlement tegen een minimumbelasting van grote multinationals stemmen. Die beeldvorming moeten we keren en Groen moet aan de bevolking bewijzen dat ze voor hen strijdt”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier