Groen-gemeenteraadslid Robin De Lille stuurde dinsdagochtend een persbericht uit om de houding van de burgemeester aan te klagen. "Terwijl we meer en meer richting lockdown gaan, vindt de burgemeester het nodig om openlijk alle adviezen in de wind te slaan. Handen geven en kussen zijn voor hem geen probleem, en gisteren was hij lachend te zien op de dijk", aldus De Lille.

"Als burgemeester heb je een voorbeeldfunctie. Bovendien behoort hij tot een risicogroep. Middelkerke heeft een grote groep senioren en die zouden moeten binnen blijven. Hij draagt ook een verantwoordelijkheid ten opzichte van het gemeentepersoneel. Op dit moment moet iedereen gewoon verder doen, ook met niet essentiële zaken. In het belang van iedereen zou al het personeel dat niet absoluut nodig is, het advies en de mogelijkheid moeten krijgen om thuis te blijven."

"Groene idioten"

Jean-Marie Dedecker liet zich in de media de voorbije weken al enkele keren relativerend uit over het coronavirus. Maar wat Groen nu beweert, klopt volgens hem niet. "Het zijn groene idioten die paniek zaaien voor eigen politiek gewin", vindt hij. "Ik ben in functie als burgemeester en volg alle wetten die ons worden opgelegd. Alle nodige maatregelen zijn genomen en wij doen zelfs meer dan de gouverneur vraagt. Diensten zijn gesloten en personeelsleden mogen thuis werken. En het klopt niet dat ik zoenen en handen geef. Ze baseren zich op een column op Knack.be van twee weken terug, waarin ik schreef dat vrouwen die mij willen kussen, welkom waren. Maar intussen heb ik mijn houding veranderd."

(HH)

Groen-gemeenteraadslid Robin De Lille stuurde dinsdagochtend een persbericht uit om de houding van de burgemeester aan te klagen. "Terwijl we meer en meer richting lockdown gaan, vindt de burgemeester het nodig om openlijk alle adviezen in de wind te slaan. Handen geven en kussen zijn voor hem geen probleem, en gisteren was hij lachend te zien op de dijk", aldus De Lille."Als burgemeester heb je een voorbeeldfunctie. Bovendien behoort hij tot een risicogroep. Middelkerke heeft een grote groep senioren en die zouden moeten binnen blijven. Hij draagt ook een verantwoordelijkheid ten opzichte van het gemeentepersoneel. Op dit moment moet iedereen gewoon verder doen, ook met niet essentiële zaken. In het belang van iedereen zou al het personeel dat niet absoluut nodig is, het advies en de mogelijkheid moeten krijgen om thuis te blijven."Jean-Marie Dedecker liet zich in de media de voorbije weken al enkele keren relativerend uit over het coronavirus. Maar wat Groen nu beweert, klopt volgens hem niet. "Het zijn groene idioten die paniek zaaien voor eigen politiek gewin", vindt hij. "Ik ben in functie als burgemeester en volg alle wetten die ons worden opgelegd. Alle nodige maatregelen zijn genomen en wij doen zelfs meer dan de gouverneur vraagt. Diensten zijn gesloten en personeelsleden mogen thuis werken. En het klopt niet dat ik zoenen en handen geef. Ze baseren zich op een column op Knack.be van twee weken terug, waarin ik schreef dat vrouwen die mij willen kussen, welkom waren. Maar intussen heb ik mijn houding veranderd."(HH)