Groen Bredene gaat online met eigen website

Bruce Verburgh. © MM
Redactie KW

Nu Groen Bredene sinds 2019 opnieuw eigenaar is van een gemeenteraadszetel wil de partij haar werking verder uitbouwen. “De coronacrisis was een uitgelezen pauzemoment om onze eigen website te lanceren”, vindt voorzitter Lucas Vandendriessche.

“Ik sta er alleen voor in de gemeenteraad, maar toch staan we als partij ons mannetje”, meent Groen-gemeenteraadslid Koen Uittenhove. “De laatste gemeenteraden krijgen we meer en meer de indruk dat we alleen oppositie aan het voeren zijn. Het dossier betalend parkeren in Bredene Duinen is daar maar een voorbeeld van.”

“We willen echter meer zijn dan een klassieke oppositiepartij. We willen op een positieve manier meedenken met het beleid. Zoals bij ons idee rond het verbeteren van het fietsexamen voor zesdejaars lager onderwijs.”

Via website willen we band opbouwen met de Bredenaar

Voorzitter Lucas Vandendriessche vult aan: “We denken op lange termijn. We doen niet aan politiek voor de politiek, maar willen een goede, structurele werking opbouwen met positieve actie voor Bredene. We proberen mensen samen te brengen, die zes jaar aan een stuk politiek voeren, en die op het einde van de rit als groep het oordeel van de kiezer vraagt. Het opzetten van een eigen, toegankelijke website is de volgende stap hierin.”

Aantrekkelijk

Bruce Verburgh sloot een half jaar geleden aan bij Groen Bredene. “Hij is een geëngageerde jongeman met zeer groene ideeën. Hij werkt in het reisagentschap van de familie, kan goed overweg met communicatie en was graag bereid om onze website www.groenbredene.be uit te bouwen”, legt Lucas Vandendriessche uit.

“Het is een stevige website, die snel en vlot duidelijk maakt wie we zijn, waar we voor staan en waar we naartoe willen. En verder is het een zeer dynamische website met een aantrekkelijke nieuwsrubriek en agenda. Wij hopen hiermee een band op te bouwen met de geïnteresseerde Bredenaar”, geeft Bruce aan. De website kadert volgens Bruce Verburgh in een totaalproject, waarbij de afdeling ook de andere sociale media wil gebruiken. “In dezelfde aanpak en stijl.”

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier