Groei en ontwikkeling prioritair voor B-Ballers Diksmuide

(GF)
Redactie KW

B-Ballers Diksmuide, aan zijn tweede seizoen bezig, werkt aan een nieuw elan. De coachwissel vroeg op het seizoen had een positieve invloed. Lewis Ryckewaert kijkt vooral ook vooruit naar wat er voor zijn team nog kan komen.

“Ik zit over de voorbije periode vooral met een gevoel van teleurstelling”, vertelt Lewis Ryckewaert. “We hebben enorm veel tegenslag gehad met blessures. Ik was er sinds de oprichting bij twee jaar geleden, we hebben een jonge ploeg die kan uitblinken op het vlak van defense en snel basketbal. In die twee jaar dat onze ploeg bestaat hebben we nog nooit kunnen tonen wat ons potentieel is. Aan de andere kant blijven we ook heel optimistisch. We staan in het midden van het klassement, met veel afwezigen en een coachwissel. Eens we allemaal kerngezond zijn kunnen we streven naar betere resultaten en misschien wel voor een promotie gaan. Al zijn op dit moment groei en ontwikkeling van onze jonge ploeg de prioriteit.”

Examenperiode

Dit weekend speelt Diksmuide tegen Kortrijk Spurs Six. “Ondanks de examens zullen we normaal met een bijna voltallig team kunnen aantreden. Kortrijk is één van de betere ploegen uit de reeks, maar elke tegenstander is haalbaar als we spelen als één geheel. Onze nieuwe coach weet ons hier sterk in te begeleiden en wil modern en snel basketbal zien. We worden elke keer beter. Het resultaat is nu wat van minder belang. Winnen is leuk en gaan we elke keer voor, verliezen betekent een nieuw leermoment. De band tussen de spelers en de steun van het bestuur is onvervangbaar. Ik speelde hiervoor 13 jaar lang bij Langemark en na mijn transfer voelde het aan alsof ik al jaren deel uitmaakte van dit team. Iedereen kende elkaar al en ik was de nieuweling, maar ik voel me hier helemaal thuis, iets wat ik ongelofelijk apprecieer.” (BV)

Zaterdag 11 januari om 20 uur: Kortrijk Spurs Six – B-Ballers Diksmuide.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier