Grijze nutskasten in Diksmuide krijgen straks een nieuwe look: “Unieke kans voor creatief talent”

Een voorbeeld van hoe een nutskast eruit zou kunnen zien. Het voorstel van Koen Coupillie om de grijze nutskasten creatiever aan te kleden keurde de gemeenteraad goed. (gf)
Redactie KW

De honderden grijze nutskasten die je overal in Diksmuide en zijn dorpen ziet, krijgen straks een nieuwe look. De gemeenteraad keurde unaniem het voorstel van oppositieraadslid Koen Coupillie (N-VA) goed.

“Misschien kunnen er historische afbeeldingen op komen of foto’s die de geschiedenis tonen van de plek waar de kast staat”, aldus Koen Coupillie. “Ook creatieve talenten moeten de kans krijgen een ontwerp te maken. Misschien kunnen we een wedstrijd uitschrijven bij scholen en kunstverenigingen. Er staan nutskasten genoeg in Diksmuide. Ik vind het heel belangrijk dat de buurtbewoners inspraak hebben in hoe ze die grijze kast het liefste zien. Dat extra kleur in de straten zal onze stad beslist mooier maken.”

Steun van burgemeester

Burgemeester Lies Laridon (CD&V) juicht het voorstel toe. “De meeste kasten zijn eigendom van Fluvius en Proximus. Fluvius liet al weten akkoord te gaan met het voorstel. Misschien kunnen we er onze stedelijke academie ook bij betrekken. Uiteraard moeten we wel telkens de veiligheidsvoorschriften blijven naleven”, stelt de burgemeester.

(GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier