Griezeltochten in het oude rusthuis

José Rondelez (links) en Dominique Verkinderen van het Bakelandtcomité. (foto TOGH)
Redactie KW

Het Bakelandtcomité pakt op zaterdag 26 oktober uit met twee griezeltochten in het oud-rusthuis: ‘Op weg met Vampie’ voor de kleintjes en ‘Vreemde geruchten in Langemarkse gehuchten’ voor volwassenen.

Het is de eerste keer dat het Bakelandtcomité iets organiseert in het kader van Halloween. “We besloten om voor het milieu te stoppen met de kerstboomverbranding en wilden eens iets nieuws proberen”, zegt Dominique Verkinderen van het Bakelandtcomité. “Doordat het oude rusthuis nog steeds leegstaat en niet gesloopt is, hadden we hier een unieke opportuniteit om het gebouw om te toveren tot een spookhuis.”

Voor de kinderen is er onder de noemer ‘Op weg met Vampie’ een aparte tocht voorzien. “De jongsten kunnen vanaf 17 uur om het half uur zich naar binnen wagen in groepen van 12 à 13 personen. Eenmaal binnen kunnen ze van alles zien, doen, maken, dansen… Veel kan ik er niet over vertellen. Het moet nog een verrassing blijven”, vervolgt Dominique. “Iedereen mag zich gerust verkleden.”

Theaterwandeling

Vanaf 20.30 uur is er voor volwassenen een andere toer: ‘Vreemde geruchten uit Langemarkse gehuchten’. “Deze is natuurlijk heel wat enger dan de kindertoer”, vertelt Dominique. “De deelnemers worden ook geconfronteerd met verschillende acteurs. Voor de regie deden we een beroep op Hans Robyn, die ook onze vorige theaterwandeling ‘Pepe’s Groote Oorlog’ regisseerde. De toer gebeurt in kleinere groepen, zes tot acht personen. Om de tien minuten laten we ze vertrekken. Ook volwassenen mogen zich gerust verkleden.”

Drink achteraf

“We gebruiken het rusthuis van boven tot beneden”, licht Dominique nog een tipje van de sluier. “Er is ook een goeie bar, dus als je even moet wachten, kun je op je gemak iets drinken. Achteraf kun je ook bekomen van de griezeltaferelen en napraten in de bar.”

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier