Griezelige waarheden in Macaber Museum in Izegem

De museummedewerkers zijn er helemaal klaar voor. (gf) © (gf)
Redactie KW

Halloween loert om de hoek en ook het stadsmuseum van Izegem ziet de zonzijde van deze aangelegenheid. Met ‘Macaber Museum’ pakt Eperon d’Or voor de tweede keer uit met een nocturne tijdens de griezeligste periode van het jaar.

“De lichten gaan uit na de officiële openingsuren”, klinkt het vanuit Eperon d’Or. “Het creëert een geheimzinnige ‘Night at the Museum’-sfeer.” Op woensdag 30 en donderdag 31 oktober opent het museum ‘s avonds haar deuren. In sessies van 100 minuten kunnen griezelfans een parcours afleggen in het gebouw. Het traject loopt ook door ruimtes waar je als bezoeker normaal niet binnenkomt. Onderweg pik je een reeks huiveringwekkende verhalen mee en misschien wordt jouw moed wel eens beproefd. In totaal bestaat een sessie uit 5 tussenstops. Vanaf 18 uur kan er om de 20 minuten een groep van maximum 20 personen starten. De laatste groep begint om 20.20 uur.

Waargebeurde feiten

De vertellingen werden niet lukraak gekozen of zelf verzonnen. Integendeel, oude kranten werden naar boven gehaald en men ging zelfs ten rade bij De Heemkring Ten Mandere. “Je moet echt niet ver zoeken naar griezelige verhalen”, vertellen de museummedewerkers. In Izegem zijn tal van voorvallen geweest tussen het midden van de 19de eeuw en de jaren 50. Niet veel mensen kennen het soms erg gruwelijke verleden van het borstel- en schoenmaken. Er werd voor ‘Macaber Museum’ zowel uit historische informatie als uit volkslegendes en sagen uit die periode inspiratie gehaald. “Het is een mooie mix geworden, waar je weliswaar koude rillingen van krijgt”, waarschuwt Eperon d’Or. Om die reden staat de minimumleeftijd op 10 jaar.

Griezelig familie-uitje

“Inderdaad is iedereen welkom”, klinkt het. “Maar het is echt voor durvers en dan ook sterk aangeraden met begeleiding voor jonge kinderen.” De huidige tarieven gelden voor dit event. Dat wil zeggen dat kinderen tot en met 11 jaar gratis worden toegelaten. Voor personen tussen de 12 en 25 jaar kost de toegang 1 euro. Bovendien genieten Izegemnaren ouder dan 25 jaar korting op een toegangsticket. Op het einde van de ijzingwekkende tocht door de duistere kamers mag je je verwachten aan een traktaat.

(GS)

Voor meer informatie kan je terecht op www.eperondor.be of kan je contact opnemen via eperondor@izegem.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier