Griezelen met Femma met Pit en op eerste halloweenmarkt van de Egemse verenigingen

De leden van Femma met Pit willen er weer een geslaagde en dus angstaanjagende griezeltocht van maken. © Jan
Redactie KW

Op zaterdag 26 oktober organiseert de Pittemse afdeling van Femma met Pit haar inmiddels traditionele griezeltocht. Op donderdag 31 oktober vindt dan weer een halloweenmarkt plaats in basisschool De Akker. Er zijn verschillende prijzen te winnen en de allerkleinsten kunnen deelnemen aan een kleine wandeltocht.

Sinds enkele jaren is alles wat met Halloween te maken heeft naar Europa overgewaaid en heeft bezit genomen van de laatste weken van oktober en de eerste van november. Niet alleen de winkels doen aan die trend mee, ook heel wat verenigingen besloten rond dat thema te werken.

Vaste waarde

Femma met Pit besloot enkele jaren geleden eveneens mee op de trein te springen door zelf een griezeltocht te organiseren in en rond het Pittemse centrum. Inmiddels is dat initiatief uitgegroeid tot een vaste waarde en kunnen de organisatoren jaarlijks rekenen op een groeiende groep deelnemers, die zichzelf aan de vele verrassingen wil blootstellen.

Vorig jaar namen 774 mensen aan de tocht deel. Zij hadden alleen maar lovende woorden voor de organisatie. Uiteraard kunnen het bestuur en de leden dat niet alleen af. Gelukkig kunnen ze rekenen op heel wat vrijwilligers, die voor één avond in de huid van een vampier, weerwolf of andere griezel willen kruipen en hun medemens de stuipen op het lijf willen jagen. Vorig jaar hielpen zelfs ongeveer 100 vrijwilligers mee. Wie zich geroepen voelt, vrijwilligers zijn nog steeds welkom.

Vertrek om de 20 minuten

De tocht zelf is zo’n 6 km lang. Onderweg krijgen de deelnemers een aantal creepy drankjes en hapjes aangeboden en wacht hen uiteraard, op de meeste onverwachte momenten, de verrassing en soms ook de schrik van hun leven. Vertrekpunt is zaal De Fontein in de Fonteinestraat en de aankomst is in zaal De Magneet, naast de sporthal in de Egemstraat. Tussen 18 en 20.20 uur kan een groep om de 20 minuten vertrekken. Om een goede planning te kunnen maken, wordt gevraagd bij de inschrijving het gewenste uur van vertrek door te geven. De organisatoren vragen aan de deelnemers zelf een zaklamp en fluohesje te voorzien. Uiteraard zijn aangepaste uitrustingen of accessoires meer dan welkom.

Inschrijven kan bij Petra Deman via demanpetra@hotmail.com, 0497 26 63 91 (na 18 uur) of bij Fien Braeckevelt, fienbraeckevelt@telenet.be, 0473 50 73 21 (na 18 uur). De bestelde kaarten dienen op zaterdag 19 oktober afgehaald te worden in het Verbiestzaaltje in de Kauwstraat 2 in Pittem tussen 10.30 en 12 uur of van 16 tot 17.30 uur. Betalen kan zowel contant als met een betaalkaart.

Zeven verschillende verenigingen organiseren samen voor het eerst een halloweenmarkt op donderdag 31 oktober in basisschool De Akker.
Zeven verschillende verenigingen organiseren samen voor het eerst een halloweenmarkt op donderdag 31 oktober in basisschool De Akker.© Nele

De eerste halloweenmarkt op donderdag 31 oktober komt tot stand door de samenwerking van zeven verschillende Egemse verenigingen: KVLV Egem/De Landelijke Gilde, het Egems Gemengd Koor, VWE-TWE, DVK-Egem, het sport-en feestcomité, de Gezinsbond en de Ouderraad van Egem.

“We kozen bewust om de halloweenmarkt te organiseren op Halloween, donderdag 31 oktober”, verduidelijkt Elke Vantyghem van de KVLV. “Je vindt de verschillende kraampjes op de speelplaats van basisschool De Akker. Iedere vereniging biedt iets te koop aan, hapjes en drankjes in het teken van Halloween. Je kan kiezen uit monstercocktails, halloweensoep met spinnen, alcoholvrije aperitief, croque met een spookgezicht, kakkerlakkoekjes, pastataartjes en nog veel meer.”

Ballonvaart

“Voor de halloweenmarkt, om 18 uur, kunnen de allerkleinsten deelnemen aan de ‘trick-or-treattocht’, een kleine wandeltocht langs het Egems Dorpsplein met een vijftal tussenstops. Om veiligheidsredenen vragen wij dat elk kind een fluohesje aanheeft. De kinderen ontvangen een snoepemmertje, een glittertattoo en een drankje. Je kan de kinderen ook laten schminken vanaf 17 uur in de school.”

Er zijn ook tal van wedstrijden. “Kinderen kunnen op voorhand een pompoen versieren. De mooist versierde pompoen wint een leuke prijs. Er is een kleurwedstrijd voor peuters, kleuters en kinderen. De hoofdprijs is een ballonvaart. Volwassenen die verkleed naar de halloweenmarkt krijgen een gratis consumptie.”

Wie wil deelnemen aan de ‘trick-or-treatwandeltocht’ schrijft vooraf in. Deelnameprijs 2 euro per kind. Kaarten zijn te verkrijgen bij Stanish Tielt aan Markt 1, bij Crelan Pittem aan Markt 8, via info@elkes-atelier.be of bij Elke Vantyghem op 0479 31 87 82.

(JG/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier