Griezelen in de hoppestad met Halloween

In Poperinge zal je heerlijk kunnen griezelen tijdens Halloween. © MD
Redactie KW

Wie graag griezelt, wordt eind oktober op zijn wenken bediend in Poperinge. Zo pakt de stad uit met een halloweenwandeling en een heus halloweenhuis.

Het Burggraaf Frimoutpark wordt op zaterdag 31 oktober met licht en geluid omgetoverd tot een schrikwekkend halloweentafereel. In groepen van 25 personen wordt men door het park gegidst. Onderweg ontdekken de deelnemers het verhaal van enkele bizarre Poperingse figuren, onder wie de bultenaar, de hopduvel en de Poperingse heksen.

De personages worden vertolkt door acteurs van theatergezelschappen Ic Dien en Langhoirs Victorinen. De organisatie is een samenwerking tussen stad Poperinge en Events outside the box.

De wandelingen, die zich richten tot personen vanaf 10 jaar, starten om het half uur, van 17.30 tot 21 uur (laatste start). Je kiest een tijdslot bij reservatie. De tocht duurt anderhalf uur. Startpunt is de ingang van het Burggraaf Frimoutpark (kant van de Komstraat), het eindpunt is ter hoogte van Veurnestraat 11. Een eigen mondmasker is verplicht vanaf 12 jaar.

Tickets kosten 5 euro (MIA-tarief 1 euro) en kan je vanaf 1 oktober bestellen via www.poperinge.be/webshop. Reservatie vooraf is noodzakelijk.

Halloweenhuis

De avond voordien, op vrijdagavond 30 oktober, opent het halloweenhuis in de Gasthuisstraat 9 zijn deuren. Samen met je bubbel ontdek je de donkere kantjes van het Poperingse griezelhuis. Ben jij die angsthaas die in recordtempo en met de ogen dicht overal doorheen snelt? Of krijg je de medaille voor stoerheid en volharding opgespeld?

Het halloweenhuis is open op vrijdag 30 oktober van 16 tot 18 uur, op zaterdag 31 oktober van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 17.30 uur en op woensdag 4 november van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 17.30 uur. Reserveren hoeft niet. Een eigen mondmasker is verplicht vanaf 12 jaar. Richtleeftijd: vanaf 6 jaar.

Halloweenvoorleesuurtje

Ook het maandelijks voorleesmoment van de bibliotheek wordt voor de gelegenheid in een halloweenjasje gestoken. De verteller kruipt in de huid van een griezelig personage en haalt de leukste stemmetjes boven. Plaats van afspraak is D’n Aria (via koer Hopmuseum) op woensdag 4 november, van 14.30 tot 15.30 uur. Inschrijven gebeurt via Bibliotheek Poperinge, bib@poperinge.be. Richtleeftijd: vanaf 2,5 jaar.

Halloweentocht voor honden

Ook de vzw Vrienden van Poezewoef organiseert op zaterdag 31 oktober een halloweentocht, maar dan voor honden en hun baasjes. Het parcours loopt door het stadscentrum. Deelnemen kost 5 euro, inschrijven is verplicht. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier