Griezelen in carwash De Wasbeer

© Stefaan Beel
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

De voorbije jaren kwamen er naar aanleiding van Halloween heel wat evenementen bij. Ook dit weekend worden er in de regio tal van griezelige activiteiten georganiseerd. Carwash De Wasbeer beet op vrijdagavond al de spits af. De carwash werd omgetoverd in een griezelige omgeving.

“In Amerika zijn er al heel wat carwashes die een dergelijk evenement organiseren. Inmiddels is deze Halloweenactiviteit al overgewaaid naar Nederland, bij ons is het nog niet echt populair. Het leek me echt wel tof om te doen”, zegt marketingverantwoordelijke Stefaan Vanlerberghe. De voorbije maanden bereidden de carwashmedewerkers de griezelavond voor. “We hebben uiteindelijk een drietal dagen gehad om alles klaar te zetten.”

Veel schuim

120 chauffeurs kregen vrijdagavond de kans om hun wagen eens op een heel aparte manier te laten wassen. Tussen 18 en 22 uur werden ze onthaald door enkele angstaanjagende figuren. Griezels met messen, bijlen en angstaanjagende gezichten jaagden de bestuurders onmiddellijk de stuipen op het lijf. Eenmaal binnengereden in de wasstraat wachtten andere griezels de bestuurders en hun passagiers op.

“Door het schuim zie je niet veel, maar plots duiken er angstaanjagende griezels aan het autoraam op”, vertelt papa Tom Denolf die samen met zijn vrouw Elke en dochters Lotte (9), Fien (8) en Hanne (6) die de angstaanjagende carwashervaring aandurfden.

Eenmaal uit de wasstraat parkeerde het gezin hun wagen en zetten ze de griezelavond verder in de ‘Haunted room’. “Een atelier bouwden we de voorbije dagen om tot een echte griezelruimte vol effecten. Ik denk dat we van een geslaagd griezelevenement mogen spreken. 24 mensen griezelden er op los. We konden rekenen op onze medewerkers en hun familie. Misschien moeten we het volgend jaar opnieuw doen en zelf nog grootser aanpakken”, zegt Stefaan.

De Wasbeer kreeg vrijdagavond alvast tal van positieve reacties. “Nee, we zijn niet bang geweest. Het was echt superleuk”, glimlacht Lotte, die het gezin Denolf op sleeptouw nam doorheen de huiveringwekkende griezelavond.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.