Griepvaccinatiecampagne bij AZ Zeno Knokke goed voor gouden certificaat

Het vaccinatieteam met Barbara De Meester (ziekenhuisapotheker), dokter Francis Vanneste, Daisy Hermans (medewerker RX), Carine Vanvynckt (ziekenhuishygiëniste), Pieter De Smet (cateringmanager), Pieter Mens (kwaliteitscoördinator) en André Trouvé (apotheker klinisch bioloog). (foto DM)
Redactie KW

Jaarlijks organiseert AZ Zeno een vrijwillige griepvaccinatiecampagne, die zowel sensibiliseert als aanzet tot actie. “Dat leidde dit jaar zowel op de campus Knokke als op de campus Blankenberge opnieuw tot een nieuw record qua aantal gevaccineerde medewerkers”, aldus communicatieverantwoordelijke Steven Schelfhout. Voor de tweede keer op rij leverde de actie een gouden certificaat op van de Vlaamse overheid.

“In totaal werd ruim 83,9% van de AZ Zeno-medewerkers gevaccineerd tijdens de griepcampagne”, vervolgt Steven Schelfhout. “Een vooruitgang ten opzichte van het al hoge cijfer vorig jaar toen 82,7% zich liet inenten. Opvallend: 96% van de artsen is gevaccineerd. Op diensten Intensieve Zorg, bij het zorgmanagement en op de afdeling IT bedraagt de vaccinatiegraad 100%. Binnen het OK-centrum bedraagt de vaccinatiegraad ruim 90%. Ook bij het poets- en keukenpersoneel werd meer dan 80% van de werknemers gevaccineerd.”

Prikevent

Tijdens de campagne zette AZ Zeno onder andere een groot ‘prikevent’ op touw. “Zo werden er verschillende extra prikmomenten ingelast, het vaccinatieteam bezocht alle afdelingen en de aandacht werd gevestigd met folders, flyers en een prikstand bij de inkom en cafetaria. De actie werd actief gesteund door de directie, artsen, het comité InfectiePreventieBeheersing (IPB) en de arbeidsgeneeskundige dienst”, besluit Steven Schelfhout. (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier