Grensrock ruilt Brouwerspark in voor Park ter Walle:“Meer plaats en faciliteiten”

Onderschrift tag with 7 point dummy text. Onderschrift tag with 7 point dummy text. Onderschrift tag with 7 point dummy text. © wilfried Ossieur
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

Twee festivalloze coronajaren gaven het Grensrockbestuur de tijd om het gratis stadsfestival klaar te stomen voor de toekomst. En die toekomst ligt niet langer in het Brouwerspark, de jarenlange vertrouwde festivalgrond, maar wel in het nabijgelegen Park Ter Walle.

Eenentwintig opeenvolgende keren sloeg Grensrock zijn tenten op in het Brouwerspark, maar nu is het dus tijd voor een nieuw hoofdstuk. Als alles goed gaat zullen op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni 2022 duizenden festivalgangers Park Ter Walle inpalmen. “Na twee afgelastingen hebben we er goede hoop op dat het dit jaar wel lukt”, blikt Grensrockvoorzitter Tim Lefever vooruit naar de 33ste editie.

“Het Brouwerspark was erg gezellig, maar in Park Ter Walle beschikken we over meer faciliteiten. Zo kunnen we in het PTW-gebouw ons secretariaat, de VIP-ruimte en de artiesten onderbrengen. Onze medewerkers kunnen dan weer terecht kunnen in het schutterslokaal. In het park zelf hebben we ook meer plaats, maar het niet de bedoeling dat we het volledige park gebruiken. De in- en uitgang zal via de Sabbestraat verlopen. De parking zullen we inrichten als fietsenstalling. De Zwemkomstraat zal dienst doen als aanvoerroute voor materiaal en als evacuatieroute.”

Gratis festival

“De affiche is al compleet en we zijn er redelijk trots op. De eerste namen maken we op vrijdag 21 januari bekend. Hou dus zeker onze Facebook-pagina en onze website in de gaten. Tom Broucke zorgde overigens voor een vernieuwde website, terwijl Spotdesign instond voor een nieuwe layout.”

“Grensrock is niet enkel de aftrap van de Menense zomer, het is ook altijd een affiche om U tegen te zeggen”

“Ons tienkoppig bestuur wordt bijgestaan door onze verantwoordelijken en heel wat andere vrijwilligers. Samen met onze vele, vooral lokale, sponsors zorgen zij er voor dat Grensrock een gratis festival kan blijven. De fondsenwerving is nog volop bezig en blijft altijd spannend. We zijn nog op zoek naar sponsors en daarbij draait het niet altijd om geld. Ook logistieke steun is welkom, bijvoorbeeld een vrachtwagen die we mogen gebruiken”, roept de voorzitter op.

Aftrap van de zomer

Schepen van Cultuur Griet Vanryckegem kijkt alvast reikhalzend uit naar het aangekondigde Grensrockweekend. “Iedereen verlangt om elkaar op dit jaarlijkse festival weer te ontmoeten. Het is niet enkel de aftrap van de zomer voor Menen, het is ook altijd een affiche om U tegen te zeggen. Ik vind het super dat Grensrock onze stad samenbrengt met prachtige muziek in een sfeer die jong en oud kan smaken. Ook dankzij de vele vrijwilligers en het enthousiaste team achter dit alles wordt alles tot in de puntjes georganiseerd!”

Exact twee jaar geleden loste het Grensrockbestuur de eerste namen voor de later afgelaste editie van 2020: dat waren toen King Hiss, Mintzkov en Wallace Vanborn. Het lijkt er sterk op dat minstens één van deze bands op het podium van Grensrock 2022 zal staan.