Grensloop wordt dit jaar trialruneditie in Lauwe

foto CB
foto CB
Redactie KW

Na de annulatie van vorig jaar komt er dit jaar een speciale Grensloopeditie in het weekend van 28 tot 30 mei. Om een coronaveilig loopevenement te kunnen aanbieden, kiest de organisatie voor een trialrun in Lauwe, gespreid over drie dagen.

Een gezellige drukte op de Grote Markt van Menen en liefst 1500 sportievelingen die door de straten van het stadscentrum liepen: de laatste editie – die van 2019 – was de meest succesvolle Grensloop ooit. Helaas is dit beproefde concept anno 2021 allerminst coronaveilig.

“Daarom opteren we ervoor om het dit jaar voor één keer over een andere boeg te gooien”, zegt schepen van Sport Herman Ponnet. “Een trailrun lijkt ons een leuk en haalbaar alternatief. De buurt in en rond Lauwe biedt hiervoor een ideaal decor. De organisatie gebeurt in samenwerking met de twee Lauwse loopclubs Running Team Lauwe en Team Joost. Sabrina Vinquier van Running Team Lauwe stippelde een uitdagend en gevarieerd parcours uit over onverharde routes en bospaadjes in en rond Lauwe.”

Fotozoektocht

Sporthal Ter Leie Lauwe is de start- en aankomstplaats van vier bewegwijzerde routes van 5, 10, 20 en 30 km. Sportievelingen kunnen de Grensloop Trialrun 2021 zowel op vrijdag 28, zaterdag 29 als op zondag 30 mei lopen. “De spreiding over drie dagen is nodig om het deelnemersveld te kunnen verdelen en zo drukte te vermijden”, zegt Glenn Veekens van de sportdienst Menen. “Deze editie is volledig gratis en dus moet je niet op voorhand inschrijven. Registratie gebeurt aan de start door met je smartphone de QR-code in te scannen en je gegevens in te vullen.”

“In deze editie is er uitzonderlijk geen klassement of tijdsregistratie. Wie zich aan een toptijd wil wagen, kan deze nadien eventueel op Strava registreren via de openbare segmenten. Leuk om mee te geven is dat we op de 5 km-route een fotozoektocht voorzien, zodat dit traject ook in gezinsverband kan afgewandeld worden.” (Carlos Berghman)

Info: www.grensloop.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.