Grensbrug in Wervik wordt dinsdag afgesloten met een container

Redactie KW

Naar aanleiding van de halve finale van de Rode Duivels tegen Frankrijk dinsdagavond wordt de Leiebrug tussen Wervik en Wervicq-Sud afgesloten met een container. Alleen voetgangers en fietsers kunnen door.

Dat werd vandaag beslist tijdens een veiligheidsoverleg. “Er zijn vrijdag een aantal schermutselingen geweest met provocerende Fransen en het is beter voorkomen dan genezen”, aldus burgemeester Youro Casier (SP.A).

“De brug wordt afgesloten vanaf dinsdagavond 18 uur tot woensdagmorgen 6 uur. We willen geen enkel risico nemen. Ook het fietspad gaan we afsluiten met betonnen blokken, want dat is breed genoeg voor sommige auto’s.”

Toen de Fransen in de achtste finale en vrijdag in de kwartfinale telkens wonnen, staken auto’s de grens over om met veel getoeter en vlaggen door het stadscentrum van het naburige Wervik te rijden. Als Les Bleus morgen winnen, dan ging dat uiteraard ook zo zijn. “We hadden overleg met mijn collega van Wervicq-Sud en de politie van zowel België als Frankrijk. Er is unaniem beslist de brug af te sluiten. Onze beslissing maakte ik ook over aan de burgemeesters van het naburige Menen en Komen.”

Dat de grensbrug wordt afgesloten met een container is op zich overigens niks nieuws, want dat is de afgelopen jaren ook altijd het geval tijdens de zomerkermis op Zotte Maandag

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier