Grégory en Aurélie wonen al elf jaar in Nieuwkapelle: “Genieten van de rust en de dorpsvriendschap”

We zien Grégory Vandekerkhove en Aurélie Taecke met hun drie zonen Guitan, Ilán en Baptiste voor de deur van hun huis in de Smissestraat. (Foto KLD)©Kurt Lapere
We zien Grégory Vandekerkhove en Aurélie Taecke met hun drie zonen Guitan, Ilán en Baptiste voor de deur van hun huis in de Smissestraat. (Foto KLD)©Kurt Lapere
Redactie KW

Nog geen duizend inwoners, maar toch een dorp uit de duizend. Dat is Nieuwkapelle voor Grégory Vandekerkhove (31) en Aurélie Taecke (31). Samen met hun drie zonen Guitan (15), Ilán (9) en Baptiste (6) wonen ze (nog even) in de Smissestraat, in de schaduw van de kerktoren.

Met zijn rust en omringende natuur is het landelijke polderdorp Nieuwkapelle – 435 inwoners groot – een gedroomde thuis voor het gezin Vandekerkhove. Grégory groeide op in Ieper en werkt als bediende bij Pepsico in Veurne. Aurélie is afkomstig van Watou en zelfstandig kapster in haar eigen Hairstudio Aurélie in de Smissestraat. “We woonden een jaartje samen in Nieuwpoort, toen we in 2009 dit huis vonden via een vastgoedsite. We reden naar hier met gps, want we hadden nog nooit van Nieuwkapelle gehoord. Toen we het dorp binnenreden, waren we direct verkocht”, lacht Aurélie. “Ik werkte drie jaar bij Kreatos in Diksmuide en beviel van onze zoon Ilán. Tijdens de moederschapsrust is het idee gegroeid om onze garage om te bouwen tot een kapsalon. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Mijn droom is uitgekomen: ik werk thuis in mijn eigen zaak en ben dicht bij mijn gezin.”

Het gezin zou het dorpsleven niet meer willen inruilen voor de stad. “Het leven is hier zalig. Iedereen kent iedereen en dat heeft vooral voordelen. De mensen staan altijd klaar om elkaar te helpen. Wij genieten vooral van de rust, de vriendschappen, de zomerse terrasjes en de wandelingen rond onze mooie putten van Nieuwkapelle. Ik mocht al heel veel warme mensen leren kennen, mensen ook die graag vertellen over hoe het hier vroeger was. Ik voel me hier thuis. Hier willen we oud worden.”

Dorpsschool

Ook de kinderen wonen er graag. Ilán en Baptiste gaan naar de dorpsschool, Guitan volgt mechanica aan ‘t Saam in Diksmuide. “De kindjes zijn niets anders gewoon, ze hebben hier hun vriendjes en vinden het super dat ze alleen naar school kunnen gaan zonder dat mama zich zorgen hoeft te maken. Guitan trekt naar Reninge om er te voetballen. Nieuwkapelle heeft wel een voetbalploeg, maar er is geen jeugdvoetbal. We hebben een café en een restaurant, maar geen bakker of superette. Dat zou handig zijn, maar voor ons geen onoverkomelijk probleem. We hebben altijd wel een brood in de diepvries zitten, mochten we voor een verrassing komen te staan.”

Nieuw stekje

Aurélie wil in de toekomst in Nieuwkapelle blijven wonen. Meer zelfs, het gezin neemt heel binnenkort zijn intrek in een nieuwe woning. “Ja, we verhuizen naar een straat verderop. Grégory droomt al lang van een alleenstaand huis met een oprit. Ik vond dat oké, op voorwaarde dat het in Nieuwkapelle moest zijn. In september 2019 hebben we een nieuw stekje in de Lostraat gekocht. We werken er sindsdien bijna elk weekend en vele avonden in de week. De woning is nu bijna afgewerkt. We verhuizen straks naar de Lostraat en blijven in het hartje van Nieuwkapelle wonen. Zalig!”, klinkt het overtuigend. (KLD)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten