Greet Verleyen uit Roeselare ontwerpt en maakt IB Bag-handtassen

Greet: “De luxe van mijn IB Bags zit in de duurzaamheid van de materialen.” (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Greet: “De luxe van mijn IB Bags zit in de duurzaamheid van de materialen.” (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Peter Soete

Greet Verleyen (53) is modestyliste bij Wesco. Zij ontwerpt dameskledij en staat ook in voor de productontwikkeling. Greet is ook al enkele jaren creatief bezig met lederen tassen voor hem en haar en allerlei accessoires in leder. Nu kunnen klanten ook een afspraak maken in haar showroom-galerij om haar collectie te zien én te kopen.

“Ik maak vooral handtassen in leder voor dames en heren”, vertelt Greet in haar showroom-galerij in de Sint-Amandsstraat 118. “Ik ben al een tijdje erg creatief bezig met leder en met mijn bedrijf IB Bag en ik vind dat ontzettend leuk. Het is een groot verschil met ontwerpen en werken met stoffen. In mijn showroom-galerij kun je allemaal eigen ontwerpen zien. Mijn baseline is Luxury in leather en dat dekt veel ladingen. Het is luxe in de zin van een uniek ontwerp, speciaal voor de klant ontworpen maar ook volledig handgemaakt: van ontwerp naar patroon over proefstuk tot de definitieve tas. Dat is enorm arbeidsintensief, maar het resultaat maakt me altijd gelukkig.”

“De luxe van mijn IB Bags zit hem ook in de duurzaamheid van de materialen, in de functionaliteit volgens de wensen van de klant en de aandacht voor details. Ik hou altijd mijn eigen stijl aan, maar klanten hebben natuurlijk inspraak en bepalen mee het eindresultaat.”

Klanten denken mee

“In mijn showroom-galerij kan het nooit tot een massaverkoop komen en ik zie het ook niet als een winkel. De klanten denken mee met mij en kopen een tas van absolute topkwaliteit. Mijn tassen zijn iets duurder dan de massaproductie-tassen, maar het verschil is duidelijk. Het wordt een tas voor het leven, een tas met sterke vormen, chique, functioneel maar stijlvol en tijdloos. Het zal ook een zeer herkenbare tas zijn en natuurlijk hoopt iedere ontwerper dat men ooit zal zeggen ‘die mevrouw heeft een IB bag’ wanneer iemand met een handtas van mij passeert. Maar zo ver zijn we nog lang niet.” ( lacht )

Naast handtassen voor dames en heren zijn er in IB Bag ook accessoires te koop zoals riemen, gsm-hoesjes en sleutelhangers in leder en lederen schorten op maat voor bijvoorbeeld bij de barbecue.

IB Bag in de Sint-Amandsstraat 118, enkel op afspraak, te bereiken op 0474 90 96 31 of via Facebook en Instagram IB BAG. (PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier