Greenpeace verwacht 8.000 bezoekers op ‘open-boat’-weekends Oostende en Antwerpen

De “Rainbow Warrior”, het bekende zeilschip van de milieuorganisatie Greenpeace, komt op 27 september voor het eerst naar België. Geïnteresseerden konden zich inschrijven om het schip te gaan bezoeken in de havens van Oostende en Antwerpen. Greenpeace verwacht in totaal ongeveer 8.000 bezoekers

© JRO

Het Greenpeace-schip “Rainbow Warrior” houdt in het kader van de “United for Climate”-tour halt in verschillende havens in Europa. Daarbij pleit Greenpeace voor een ambitieus en eerlijk klimaatbeleid en voor meer hernieuwbare energie.

Eind september meert het zeilschip aan in België. Van 27 september tot en met 2 oktober ligt het schip in Oostende en van 4 tot en met 8 oktober in Antwerpen. Tijdens het weekend worden op beide plaatsen rondleidingen gehouden op het schip. Daarvoor schreven zich al ongeveer 8.000 mensen in.

“We hebben de inschrijvingen moeten afsluiten omdat er te veel geïnteresseerden waren. Wie niet ingeschreven is, kan wel nog genieten van een Greenpeace-dorp op de kaai met kinderanimatie”, zegt woordvoerder van Greenpeace Sarah Jacobs. “We hebben ook wat vrije plekjes gehouden tijdens de rondleidingen, dus we hopen dat iedereen die wil toch nog even aan boord van het schip kan.

De “Rainbow Warrior” wordt vrijdag rond 9 uur verwacht in Oostende. “Al kan het weer de planning wel wat veranderen”, zegt Jacobs.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.