Greenhouse start met duurzaam retailconcept in Veurne

We zien medewerkers Jasper Smith, Daniela Munoz, Fernanda Bostelmann en zaakvoerder Lennart Creël. (foto MVO) © MVDP
Redactie KW

In een voormalig bankgebouw in de Ooststraat in Veurne opent Lennart Creël (36) vrijdag de deuren van Greenhouse. Met zijn nieuwe retailconcept wil hij consumenten aanspreken met duurzame lifestyleproducten van jonge, trendy merken met een verhaal.

“Iedereen neemt snel het woord ‘duurzaamheid’ in de mond, maar in de loop der jaren heeft dit toch een andere betekenis gekregen” meent Lennart. “Vroeger werd die term geassocieerd met mensen op een bakfiets, met het geitenwollensokkenpubliek. De actuele problematiek schudt echter iedereen wakker en toont dat het vijf voor twaalf is als we niet met zijn allen ons steentje bijdragen om het milieu minder te belasten. En rekening houden met onze ecologische voetafdruk.”

“We moeten onze levensstijl doordacht aanpassen, maar dat kan maar geleidelijk aan. Daarom heb ik een aantal duurzame merken geselecteerd, die ik via mijn wholesalebedrijf Brands BV verdeel in de Benelux en Frankrijk. Het gaat om merken waarmee mensen kleine, duurzame stappen kunnen zetten: een Belgisch textielmerk met hippe maar ecologisch verantwoorde outfits, Zweedse veiligheidslampjes en houdertjes voor op de fiets… 24Bottles is een merk van Italiaanse origine met lichtgewicht- en roestvrije designwaterflessen. Ik ben ervan overtuigd dat esthetisch mooie producten net het verschil kunnen maken om mensen over de streep te trekken om gezondere, milieubewustere gewoontes aan te kweken. En ik geloof nog altijd in de kracht van een fysieke winkel, in cohesie met het aanbieden van online producten.”

“Het sleutelwoord van een moderne fysieke winkel is ‘beleving’. Mensen moeten in een aangename omgeving kennis kunnen maken met de producten, zonder meteen te worden lastiggevallen. Daarom presenteren we onze producten met naast het prijskaartje ook het ‘duurzaamheidsverhaal’ en geven we onder meer het herkomstverhaal mee. De winkel is ingericht met ecologische sfeerelementen, zoals houten wanden en rekken. Voor nog meer beleving zullen we activiteiten en workshops organiseren waarbij we concreet stilstaan bij onze milieu- en afvalproblematiek.”

Lennart hoopt ook dat er vanuit het lokale bestuur in alle steden en gemeentes initiatieven worden genomen om startende jonge ondernemers te helpen met starterspremies, subsidies, dat eigenaars van handelspanden inzien dat lagere huurprijzen beter zijn dan een leegstaand pand. “Zo geef je jonge ondernemers kansen om voor originaliteit en vernieuwing in je stadskern te zorgen, en dat krikt het imago van je stad of gemeente op” besluit Lennart.”

(MVDP)

Greenhouse, Ooststraat 3, Veurne is open 10.00u tot 18.00u – van maandag tot vrijdag info@yourbrands.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier