Gratis zwemmen in Bredene om af te koelen tijdens de extreme hitte

Het zwembad van Bredene is de volgende gratis geopend. © JR
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Naar aanleiding van de extreme hitte heeft het gemeentebestuur van Bredene beslist om het gemeentelijk zwembad woensdag, donderdag en vrijdag gratis open te stellen.

De extreme warmte heeft ook zo zijn voordelen. In Bredene kan je de volgende dagen gratis zwemmen. Dat maakte burgemeester Steve Vandenberghe (Sp.a) woensdagmorgen bekend. “Om iedereen de kans te geven om zich voldoende af te koelen stellen we het zwembad enkele dagen gratis open”, legt de burgemeester uit. “Wie dus een verfrissende duik wil nemen in ons zwembad kan dat van 7.30 uur tot 10 uur en van 14 uur tot 18.30 uur.”

Ook andere maatregelen zijn in de gemeente van kracht. “Inwoners kunnen zich tijdens de kantooruren komen afkoelen in de vergaderzalen van het gemeentehuis die voorzien zijn van airconditioning. Het OCMW van Bredene heeft een hitteplan voor de residenten van de woonzorgcentra en de serviceflats. De medewerkers van de buitendiensten werken aangepaste uren en krijgen ook aan de hitte aangepast werk”, aldus Vandenberghe.

(JR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.