Gratis vogelvoederplaats voor Regina Coeli

Tijdens de coronacrisis hebben de bewoners en zorgmedewerkers in verpleeg- en verzorgingshuizen het extra zwaar te verduren. Vivara, specialist in producten voor een diervriendelijke tuin, merkt dat de natuur in deze moeilijke periode aan veel mensen troost en afleiding biedt en wil graag helpen. Het bedrijf gaat 15 verpleeg- en verzorgingshuizen in Vlaanderen gratis voorzien van een mooie vogelvoederplaats. Vivara werkt hiervoor samen met Natuurpunt, de grootste natuurvereniging in Vlaanderen.

© (Foto GF)
© (Foto GF)

Regina Coeli in Sint-Andries was één van de 15 zorginstellingen die uitgekozen werd. Op dinsdag 15 december heeft Natuurpunt Brugge aan het woon- en zorgcentrum een uitgebreide installatie overhandigd zodat de bewoners kunnen genieten van de vogels die de voederplaats bezoeken gedurende de winter.

Directeur Jan Thomassen: “Mensen kijken in deze tijd van sociale distantie meer om zich heen. De natuur – ook in de eigen achtertuin – valt weer meer op en geeft plezier en ontspanning. Dat horen we veelvuldig van onze klanten, maar ook van de natuurbeschermingsorganisaties waar we nauw mee samenwerken. Onze partner Natuurpunt bijvoorbeeld heeft enorm veel reacties gekregen op de gratis natuurcursussen die ze aanbieden. Ook de natuurgebieden werden massaal opgezocht de afgelopen maanden.

Voor ons zijn het daarom drukke tijden, maar we beseffen maar al te goed dat veel sectoren momenteel enorm hard geraakt worden. We willen iets terugdoen voor de maatschappij, waarbij we ook de missie van onszelf en onze partners – het helpen en beschermen van wilde dieren – niet uit het oog verliezen. Zo is het idee ontstaan om verpleeg- en verzorgingshuizen in Vlaanderen dit najaar een hart onder de riem steken en ze een stukje natuurbeleving aan huis te bieden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.