Gratis strandrolstoelen ook in september beschikbaar

Schepenen Jurgen Content en Benny Herpoel, Tark Houbrechts en Robby Norilde van vzw 4 Example. © WK
Redactie KW

4 Example vzw laat weten dat de strandrolstoelen aan de Van Praethelling in Blankenberge ook nog de hele maand september gratis ter beschikking staan.

Tijdens de maand augustus konden rolstoelgebruikers op het toegankelijk strandpaviljoen, aan de Zeedijk ter hoogte van de Van Praethelling, gratis gebruik maken van verschillende types strandrolstoelen. 4 Example vzw en haar vrijwilligers zetten zich er dagelijks belangeloos in om minder mobiele mensen en mensen met een beperking een onvergetelijk moment te bezorgen aan de kust.

“Op een maand tijd hebben we 46 bezoekers blij gemaakt, van mensen in een rolstoel tot ouderen die moeilijk te been waren. Momenten die ook onze vrijwilligers niet zullen vergeten”, zegt Tarik Houbrechts.

Terwijl in andere kustgemeenten deze service op 1 september werd stopgezet, gaat 4 Example vzw dus nog zeker de hele maand september door. “Het mooie zomerweer houdt tenslotte ook niet per se op 1 september op: heel veel mensen komen in september nog naar onze kust om te genieten”, klinkt het.

Het strandpaviljoen en het rolstoeltoegankelijke toilet zijn bij goed weer elke dag open van 10 uur tot 18.30 uur.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier