Gratis restafvalzakken voor bepaalde doelgroepen in Deerlijk

De gemeenteraad zette unaniem het licht op groen voor het gratis bedelen van restafvalzakken voor bepaalde doelgroepen van mensen met medische problematiek of beroepsmatige redenen.

Schepen van Sociale Zaken Louis Vanderbeken.© DRD
Schepen van Sociale Zaken Louis Vanderbeken.© DRD

“Verschillende categorieën van mensen hebben binnen het welzijnskader, omwille van medische of beroepsmatige redenen, meer restafval dan de anderen”, stelt schepen van Sociale Zaken Louis Vanderbeken (CD&V). “Het gaat voornamelijk over medisch afval en pampers. Die nemen heel wat plaats in de vuilniszakken in. Met deze tegemoetkoming kunnen we de hogere afvalkosten voor deze personen doen dalen, want dit is voor hen toch een grote hap uit het budget.”

Medische problemen

“Na afspraak worden de restafvalzakken gratis bedeeld bij het Sociaal Huis van Deerlijk. Mensen met medische problemen, zoals incontinentie of een stoma, die dat kunnen staven met een medisch attest, zullen elk jaar twee grote rollen kunnen afhalen. Voor de kinderopvanginitiatieven is per schijf van 7 voltijdse kinderen jaarlijks één grote rol voorzien. Het reglement geldt niet voor bewoners die permanent in een woonzorgcentrum verblijven aangezien dit in de normale dagprijs vervat zit.” (DRD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.