Gratis reizen met de bus door betaalstaking bij De Lijn

Er is sprake van zowel een tekort aan bussen, als een tekort aan personeel. © JVM
Redactie KW

De liberale, christelijke en socialistische vakbonden bij de stelplaats Brugge van De Lijn zijn deze morgen gestart met een betaalstaking. Reizigers die vandaag de bus nemen, reizen gratis. “

Goed nieuws voor de busreizigers in Brugge vandaag. Door een betaalstaking van het personeel van De Lijn zijn alle busritten de hele dag gratis. Het personeel wil zo zijn onvrede naar de directie kenbaar maken. Het personeelstekort zit de chauffeurs duidelijk hoog.

“Signaal sturen”

‘Tekort aan bussen en personeel’. De vakbond wijst erop dat er sinds de reorganisatie heel veel fout loopt. Chauffeurs en klanten blijven al te vaak, ook letterlijk, in de kou staan. Er is sprake van zowel een tekort aan bussen, als een tekort aan personeel. Daardoor worden er quasi dagelijks ritten afgeschaft.

https://www.youtube.com/watch?v=EaUqyv6CND0

“We worden dit beu en hebben de indruk dat er niet geluisterd wordt”, klinkt het bij het ACLVB. Men wijst er ook op dat de reorganisatie onvoldoende aandacht heeft voor het lokale belang.

De drie bonden maakten samen een pamflet met daarin hun grieven. Het pamflet geven ze vandaag af aan de reizigers. “Wij blijven als chauffeurs alles in het werk stellen om u toch van dienst te zijnen nemen u vandaag gratis mee op onze bus”, staat er te lezen op het pamflet. “We willen met onze staking niet de reizigers treffen maar een duidelijk signaal sturen naar de directie”, luidt het.

Niet alle reizigers waren op de hoogte van de actie, hoewel aan de stopplaatsen een brief van de vakbonden aangebracht was met wat uitleg over de actie.
Niet alle reizigers waren op de hoogte van de actie, hoewel aan de stopplaatsen een brief van de vakbonden aangebracht was met wat uitleg over de actie.© JVM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier